ECOMMERCE JAM

Na Web Retailer Award odabrane najbolje web trgovine u regiji

Na Web Retailer Award odabrane najbolje web trgovine u regiji

Na Ecommerce Jam konferenciji održanoj u ljubljanskom Kinu Šiška dodijeljene su nagrade najuspješnijim regionalnim web trgovinama - Web Retailer Award 2023. S tradicijom dužom od desetljeća, Web Retailer Award  najveće je natjecanje web trgovina u regiji, u organizaciji platformi za usporedbu cijena Jeftinije.hr, Ceneje.si i Idealno.rs, dio Heureka grupe.

Ove su se godine prijavile 242 web trgovine iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a u u okviru E-commerce Jam konferencije, pod pokroviteljstvom dostavne službe DPD, dodijeljeno je 68 nagrada u 14 natjecateljskih kategorija.

S unaprijeđenom metodologijom sudjelovanja i odabira pobjednika, ovogodišnje su prijavljene web trgovine morale prikupiti recenzije kupaca isključivo nakon izvršene kupnje što je unaprijedilo kvalitetu prikupljenih ocjena. U idućim su koracima web trgovine bile ocjenjivane u dva glavna područja: zadovoljstvo kupaca i tehnička usklađenost trgovine s europskim standardima sigurne online kupnje. Tri najbolje ocijenjene web trgovine iz svake kategorije bile su uvrštene među finaliste.

Web trgovine koje su se plasirale u finalni krug natjecanja ocjenjivala međunarodna komisija vrhunskih ecommerce stručnjaka.

"Iako smo ove godine posebno ponosni na našu međunarodnu komisiju ecommerce stručnjaka koja je brojala više od 100 članova, zadatak je i dalje bio zahtjevan. Ono što moram istaknuti je da su se ove godine prijavljene web trgovine još više fokusirale na pružanje izvrsnog iskustva kupnje svojim korisnicima i to je bio jedan od ključnih razlikovnih faktora među natjecateljima. Nagrada u sklopu ovog natjecanja zaista utječe na podizanje ugleda trgovca i izdvaja ga od ostalih konkurenata, ali isto tako otkriva jednu širu sliku trenutnih trendova u industriji online prodaje i potiče pozitivne promjene za sve uključene", naglasila je Ana Lipovšek, Ceneje.si UX & Analytics specijalist i članica ovogodišnje WRA stručne komisije.

Award u Hrvatskoj ponovno je otišla u ruke web trgovine bijela-tehnika.hr, Web Challenger Award pripao je web trgovini fabuspot.com, Web Champion Award pripao je trgovini gymbeam.hr  dok je web trgovina centar-tehnike.hr ponijela posebnu nagradu komisije Committee Award.

U rasprodanom Kinu Šiška u Ljubljani, E-commerce Jam konferencija je i ove godine okupila vodeće predstavnike regionalne i europske e-commerce industrije. David Čreslovnik i David Chmelař, izvršni direktori Heureka grupe u Adriatic regiji otvorili su E-commerce Jam konferenciju i nakon uvodnih riječi, upoznali nas s prvim dijelom programa posvećenom brand marketingu, u okviru kojeg je predavanje održao Tom Dupont, direktor tržišnih operacija i razvoja web giganta, trgovine About You.

Nakon niza inspirativnih predavanja uslijedila je svečana dodjela nagrada Web Retailer Award.