Facebook uvodi pozadinske boje u objave

Facebook uvodi pozadinske boje u objave

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

Sjećate li se dana kada je MySpace bio glavna društvena mreža za povezivanje s ljudima koji dijele slične glazbene afinitete kao i vi? Sigurno se sjećate i kakvo je šarenilo vladalo na MySpace-u, dalo se promijeniti i stilizirati mnogo elemnata, pa su profilne stranice zaista bile od „običnih standarndih bijelih“, preko raznobojnih šarenih sa hrpom blještajućih animiranih gifova pa sve do mračnih dark dizajnova.

S izbijanjem Facebooka na čelo društvenih mreža, prihvatili smo i unificirani dizajn Facebooka koji je vrlo „standardan“ pa čak i dosadan, običan crni tekst i bijela pozadina, a s vremenom su profile, news feedove i stranice počele ukrašavati slike, video materijali te animirani gifovi.

E, ako vam šarenila nije dosta, Facebook ima još jednu novost, a to je mogućnost odabira pozadinske boje za pojedinu objavu! Jer šarenila nikad dosta!

Da biste dodali pozadinsku boju vašoj objavi, dovoljno je krenuti pisati, a ispod polja za upis pojavit će se paleta boja za odabir. Nakon odabira, vaša objava će imati pozadinsku boju.

Za sada mogućnost je dostupna samo Android korisnicima, no obojane objave vidjet će svi korisnici Facebooka bez obzira s koje platforme gledaju. Na ostale platforme funkcionalnost bi trebala krenuti s distribucijom idući tjedan, pa se pripremite na poplavu šarenila!

Još iz kategorije

Zašto ne bi trebali koristiti Instant aplikacije na Android telefonima

Zašto ne bi trebali koristiti Instant aplikacije na Android telefonima

29.01.2023.

Google je još 2016. predstavio instant aplikacije, koje omogućavaju njihovo korištenje na Android uređajima bez potrebe instalacije. Zvučalo je inovativno i zanimljivo, ali posljednji godina stvara poveće probleme u sigurnosnom smislu.

Kreće projekt Fiskalizacija 2.0

Kreće projekt Fiskalizacija 2.0

27.01.2023.

Projekt Fiskalizacija 2.0 - Implementacija sustava za bezgotovinsko plaćanje putem eRačuna s integriranom e-arhivom te naprednog online knjigovodstva u sustavu PDV-a, novi je projekt Ministarstva finacija i Porezne uprave koji treba promijeniti način poslovanja u Hrvatskoj.

Benefiti i rizici korištenja password managera za čuvanje online identiteta

Benefiti i rizici korištenja password managera za čuvanje online identiteta

26.01.2023.

Lozinke su u današnje digitalno doba jednako bitne kao što su bile i prije 30 godina, što znači da je ključno izabrati one koje će se teško 'probiti' i ne koristiti jedne te iste na više, što nije lako. Srećom, postoje upravitelji lozinkama ili password manageri. No, u ovom tekstu donosimo i drugu stranu priče.