TV EMISIJA

ICTbusiness TV: Usluge i rješenja potaknuta 5G mrežom

ICTbusiness TV:   Usluge i rješenja potaknuta 5G mrežom

Nastavljamo s našim ekskluzivnim TV emisijama iz Barcelone s MWC 2024. Na početku emisije razgovarali smo s CEO-om jednog od dva domaća jednoroga odnosno tvrtki čija se vrijednost procjenjuje na više od milijardu dolara. Naravno riječ je o Infobipu, a naš sugovornik je Silvio Kutić.

Pričali smo o novim uslugama, RCS-u, rješenjima baziranim na umjetnoj inteligenciji.

O razvoju 5G mreža, očekivanjima korisnika i onome što nas čeka razgovarali smo s Paul Savillom iz  Kyndryla. On ističe kako telekomi grade ekosustav u kojem je AI jedna od ključnih grana ikako je cilj da Ai omogući korisnicima rast i razvoj njihova poslovanja.

Ericsson planira nastaviti ulaganja u razvoj i istraživanje novih rješenja za telekom operatere prije svega u mobilnom segmentu, a tehnološko vodstvo temelj je naše strategije, to je bitno za našu konkurentnost, ali i za stvaranje atraktivnih bruto marži. ističe za ICTbusiness TV Stefan Koetz, rukovoditelj Ericssonove jedinice Strateški projekti.

Telekom industrija orijentirana je na nove mogućnosti i implementacije 5G mreža, objašnjava za ICTbusiness TV Ivan Visković, direktor sektora jezgrene mreže i usluga Hrvatskog Telekoma. Telekom industrija zapravo teži za jednim svetim gralom telekom tržišta, a to je kako komercijalizirati 5G i svi bi voljeli ovdje i na MWC saznati odgovore upravo na ta pitanja, ali jednostavnog odgovora nema.