ICTbusiness TV: Ekskluzivno s WinDays 15 konferencije

ICTbusiness TV: Ekskluzivno s WinDays 15 konferencije

U novoj emisiji donosimo vam niz zanimljivih reportaža s najveće domaće poslovno-tehnološke konferencije WinDays 15 koja je od 21.-24. travnja održana u Umagu. Ove se godine govorilo o mogućnostima rješenja u oblaku, važnosti IT kao podrške modernom poslovanju.

Ključne teme bile su i poduzetništvo, te kako ga poboljšati, što tu IT može i kako, a jedna od ključnih stvari je donošenje odluka i obrazovanje. Domaće IT tvrtke okreću se izvozu i to je nešto o čemu se razgovaralo na Windaysima.

Da je WinDays važno događanje za regionalnu poslovnu i tehnološku zajednicu pokazuju i neki zanimljivi podaci – ovogodišnja konferencija privukla je više sudionika koji nisu bili prošle godine te je ukupni udjel ženske populacije u odnosu na ukupni broj sudionika povećan je u odnosu na WinDays14 konferenciju.

Stoga uživajte…

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.