ICT na Ti: Tržište treba rješenja za upravljanje sigurnošću podataka

ICT na Ti: Tržište treba rješenja za upravljanje sigurnošću podataka

Predviđa se da će globalno tržište softvera za privatnost podataka narasti s 2,36 milijardi dolara u 2022. na 25,85 milijardi dolara do 2029., uz CAGR od 40,8 posto u predviđenom razdoblju. Prema dostupnim analizama očekuje se da bi se donošenjem slične regulative GDPR-u na području SAD-a to tržište moglo i ubrzati.

Upravo o tome smo razgovarali s Draženom Oreščaninom iz tvrtke Legit. Naime riječ je o tvrtki koja je nastala kao softversko rješenje Dana Privacy Manager u sklopu poslovne inteligencije, a onda je poslovanje nedavno izdvojeno u posebnu kompaniju.

Kako će Dražen Oreščanin, uz ulogu predsjednika Skupštine Poslovne inteligencije, biti fokusiran na razvoj poslovanja i odnose s investitorima u tvrtki Legit, spin-offu Poslovne inteligencije upravo nas je zanimalo kako je tržište i kakvi su planovi kada je riječ o tvrtki Legit koja funkcionira kao startup.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

06.12.2022.

Weekend Media Festival ima moć privlačenja ljudi već 15 godina, unatoč tome što su, kako sami organizatori tvrde, na samom početku ove priče zamislili nešto što je trebalo biti puno manje i kraće. Međutim, kako ističe Tomo Ricov, s kojim smo razgovarali za ICTbusiness TV, 15 godina kasnije WMF je postao najveća regionalna komunikacijska konferencija. Ove su godine napravili sintezu čak dvaju festivala, te smo stoga ponosni što smo u Rovinju ugostili međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, ističe Ricov.

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.