ICT na Ti: Izlazak na burzu, kupnja Ekobita, širenje u Fintech

ICT na Ti: Izlazak na burzu, kupnja Ekobita, širenje u Fintech

Među domaćim IT tvrtkama koje su obilježile posljednje godine svakako je Span koji je izašao na burzu krajem prošle godine, pa onda početkom ove godine kupio Ekobit i nakon toga i krenuo u FinTech stoga se razgovor s Nikolom Dujmovićem nametnuo sam od sebe. Iako je zbog produkcijskih razloga ova emisija snimljena prije nekih od recentnih događanja razgovor s Nikolom Dujmovićem svakako bi trebao ne jednu nego više ICT na Ti televizijskih emisija.

Naime, Dujmović uvijek govori vrlo otvoreno i jasno i stoga je zaista odličan sugovornik koji u ovoj ICT na Ti TV emisiji govori o 29 godina kompanije i ulasku u svjetsku elitu, a sve je počelo od dućana koji je postojao samo dvije godine. Već 1995. postali su Microsoft partner odnosno support centar, a onda su 1997. godine ušli u prvu legalizaciju Microsoftovih aplikacija i rješenja koja je kako ističe Dujmović koincidirala s uvođenjem PDV-a. Kako tada je malo ljudi znalo što je PDV i svi su mislili kako će sve poskupjeti 25 posto samo na 31.12. te godine su imali promet veći od milijun dolara. To je bila ludnica, ističe Dujmović. Sve ostalo pogledajte u vrlo zanimljivoj novoj ICT na Ti emisiji.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

18.01.2023.

Početak prve emisije u 2023. godini posvećen je preuzimanju Optima Telekoma i njezinoj integraciji u Telemach Hrvatska o čemu razgovaramo s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska Adrianom Ježinom koji govori kako će Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

17.01.2023.

Posljednjih nekoliko godina dosta veliki broj osnivača domaćih IT tvrtki, što velikih što malih, odlučilo se na prodaju i izlazak iz svojih projekata. Upravo je tako postupio osnivač i vlasnik IN2 Ante Mandić koji je svoju tvrtku prodao kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software i to još 2018. godine.

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

02.01.2023.

Tržište računalnih odnosno video igara procijenjeno je na 198,40 milijardi dolara 2021., a očekuje se da će dosegnuti vrijednost od 339,95 milijardi dolara do 2027., uz prosječni godišnji rast od 8,94 posto. Upravo stoga, nakon najveće domaće akvizicije odnosno kupovine Nanobita razgovarali smo s Alenom Suminom što je to za njih značilo i kako  vidi razvoj cijelog sektora.