ICT na Ti: Izlazak na burzu, kupnja Ekobita, širenje u Fintech

ICT na Ti: Izlazak na burzu, kupnja Ekobita, širenje u Fintech

Među domaćim IT tvrtkama koje su obilježile posljednje godine svakako je Span koji je izašao na burzu krajem prošle godine, pa onda početkom ove godine kupio Ekobit i nakon toga i krenuo u FinTech stoga se razgovor s Nikolom Dujmovićem nametnuo sam od sebe. Iako je zbog produkcijskih razloga ova emisija snimljena prije nekih od recentnih događanja razgovor s Nikolom Dujmovićem svakako bi trebao ne jednu nego više ICT na Ti televizijskih emisija.

Naime, Dujmović uvijek govori vrlo otvoreno i jasno i stoga je zaista odličan sugovornik koji u ovoj ICT na Ti TV emisiji govori o 29 godina kompanije i ulasku u svjetsku elitu, a sve je počelo od dućana koji je postojao samo dvije godine. Već 1995. postali su Microsoft partner odnosno support centar, a onda su 1997. godine ušli u prvu legalizaciju Microsoftovih aplikacija i rješenja koja je kako ističe Dujmović koincidirala s uvođenjem PDV-a. Kako tada je malo ljudi znalo što je PDV i svi su mislili kako će sve poskupjeti 25 posto samo na 31.12. te godine su imali promet veći od milijun dolara. To je bila ludnica, ističe Dujmović. Sve ostalo pogledajte u vrlo zanimljivoj novoj ICT na Ti emisiji.

 

Još iz kategorije

ICT na Ti:  Novi proizvodi i usluge guraju tržište

ICT na Ti: Novi proizvodi i usluge guraju tržište

12.05.2022.

Iako je u poduzetništvo ušao sa samo 19 godina, sa željom da napravi promjenu Matija Matijevac osnovao je tvrtku Maidea i o tome što danas radi pričamo u novoj ICT na Ti emisiji. Tvrtka danas već ima skoro 20 godina, ali je vrlo fokusirana na softverski razvoj.

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

10.05.2022.

Završavamo mini serijal TV emisija snimljenih u Barceloni na ovogodišnjem sajmu MWC 2022. koje su ukupno rezultirale sa 17 objavljenih intervjua i gotovo 2 sata objavljenog i preko 6 sati snimljenog materijala. U posljednjoj ICTbusiness TV emisiji iz Barcelone razgovor s Paulom Savillom iy Kyndryla koji govori o činjenici da je infrastruktura iznimno važna jer je riječ o kritičnoj infrastrukturi na kojoj su već sada i ili će u budućnosti biti od ključne važnosti za neka od rješenja koja će biti bazirana na 5G kao komunikacijskoj tehnologiji.

ICTbusiness TV:  Nova rješenja i mogućnosti

ICTbusiness TV: Nova rješenja i mogućnosti

30.04.2022.

Nastavljamo s našim serijalom emisija koje prate najveći sajam mobilnih tehnologija MWC 2022. koji je održan krajem veljače i početkom ožujka, a nama je nakon krize donio mogućnost da porazgovaramo s mnogobrojnim domaćim i stranim tvrtkama koje su odlučile doći u Barcelonu.