Xiaomijev Redmi predstavio prvu mobilnu kameru od 64 megapiksela

Xiaomijev Redmi predstavio prvu mobilnu kameru od 64 megapiksela

Samsung je u svibnju ove godine najavio prvu kameru od 64 megapiksela na pametnim telefonima, ali čini se da bi Xiaomijev podbrend Redmi sa svojim uređajem ipak mogao biti prvi koji se s takvom kamerom predstavio na komercijalnom tržištu.

Naime, na svom Weibo korisničkom računu, Redmi je objavio nekoliko detalja koji ostavljaju dojam kao da se radi o prvom pametnom telefonu s kamerom od 64MP. Nažalost, ti "detalji" i nisu previše bogati, tek smo mogli vidjeti fotografiju mačke i pritom zumirano njeno oko, što otkriva da kamera uspijeva "pohvatati" uistinu mnogo.

Sve to moglo se postići klasičnom digitalnom kamerom, tako da nije još uvijek službeno poznato da se radi o prvoj kameri od 64MP, ali Redmi - koji se nedavno odvojio od matične mu kompanije Xiaomi i krenuo samostalno kao njegov podbrend osvajati tržišta diljem svijeta - uz ovako nešto svakako mogao napraviti korak naprijed.

Kako god, ono što znamo jest da Redmi Note 7 već ima glavnu kameru od 48MP, tako da je jasno kako se iskorak prema 64MP ne čini toliko nerealnim ili nemogućim. Uz to, već se moglo unutar MIUI kamera aplikaciji mogla vidjeti terminologija kao "64MP UltraPixel mode" i "64MP dual cameras", što sugerira da se u vrijeme Redmi Note 7 već radilo na novom modelu s još moćnijom kamerom.

I s obzirom da je Samsung već predstavio 64MP ISOCELL Bright GW1 senzor, čini se da će upravo on biti dijelom novog Redmi modela pametnog telefona. Samim time, Redmi bi, kako je spomenuto, trebao biti prvi na tržištu s tako moćnom kamerom. Samsung zbog toga neće previše patiti, ali Realme, čiji je izvršni direktor (CEO) Madhav Sheth u lipnju javno govorio o skorašnjem predstavljanju modela s kamerom od 64MP, mogao bi patiti ukoliko na tržište stigne kao drugi.

Bez obzira na sve, jasno je da pod vodstvom Lua Wibinga Redmi posluje sve bolje, što se potvrdilo na tržištima u Kini i okolici s Redmi Note 7 i K20 Pro modelima pametnih telefona. A sve to ponajviše zbog kvalitetnijeg hardvera na uređajima, ali i pristupačnih cijena. S najmoćnijom kamerom svakako da bi prodaja dodatno "buknula".

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.