Xiaomijev Redmi predstavio prvu mobilnu kameru od 64 megapiksela

Xiaomijev Redmi predstavio prvu mobilnu kameru od 64 megapiksela

Samsung je u svibnju ove godine najavio prvu kameru od 64 megapiksela na pametnim telefonima, ali čini se da bi Xiaomijev podbrend Redmi sa svojim uređajem ipak mogao biti prvi koji se s takvom kamerom predstavio na komercijalnom tržištu.

Naime, na svom Weibo korisničkom računu, Redmi je objavio nekoliko detalja koji ostavljaju dojam kao da se radi o prvom pametnom telefonu s kamerom od 64MP. Nažalost, ti "detalji" i nisu previše bogati, tek smo mogli vidjeti fotografiju mačke i pritom zumirano njeno oko, što otkriva da kamera uspijeva "pohvatati" uistinu mnogo.

Sve to moglo se postići klasičnom digitalnom kamerom, tako da nije još uvijek službeno poznato da se radi o prvoj kameri od 64MP, ali Redmi - koji se nedavno odvojio od matične mu kompanije Xiaomi i krenuo samostalno kao njegov podbrend osvajati tržišta diljem svijeta - uz ovako nešto svakako mogao napraviti korak naprijed.

Kako god, ono što znamo jest da Redmi Note 7 već ima glavnu kameru od 48MP, tako da je jasno kako se iskorak prema 64MP ne čini toliko nerealnim ili nemogućim. Uz to, već se moglo unutar MIUI kamera aplikaciji mogla vidjeti terminologija kao "64MP UltraPixel mode" i "64MP dual cameras", što sugerira da se u vrijeme Redmi Note 7 već radilo na novom modelu s još moćnijom kamerom.

I s obzirom da je Samsung već predstavio 64MP ISOCELL Bright GW1 senzor, čini se da će upravo on biti dijelom novog Redmi modela pametnog telefona. Samim time, Redmi bi, kako je spomenuto, trebao biti prvi na tržištu s tako moćnom kamerom. Samsung zbog toga neće previše patiti, ali Realme, čiji je izvršni direktor (CEO) Madhav Sheth u lipnju javno govorio o skorašnjem predstavljanju modela s kamerom od 64MP, mogao bi patiti ukoliko na tržište stigne kao drugi.

Bez obzira na sve, jasno je da pod vodstvom Lua Wibinga Redmi posluje sve bolje, što se potvrdilo na tržištima u Kini i okolici s Redmi Note 7 i K20 Pro modelima pametnih telefona. A sve to ponajviše zbog kvalitetnijeg hardvera na uređajima, ali i pristupačnih cijena. S najmoćnijom kamerom svakako da bi prodaja dodatno "buknula".

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.