6 savjeta za odabir šik i modernog ženskog sata

6 savjeta za odabir šik i modernog ženskog sata

Bez obzira na to tražite li ženski sat za sebe ili pak dragu žensku osobu, u nastavku smo vam pripremili šest savjeta koji će vam olakšati odabir, stoga, nastavite čitati!

1. Odredite kakvu vrstu želite

Prije donošenja ikakve odluke, prvo pitanje koje si morate postaviti jest kakav točno sat želite - klasičan sat koji isključivo služi za pokazivanje vremena ili pak modernu tehnološku varijantu koja se može povezati s pametnim telefonom i služiti za puno toga, od slanja i primanja poruka do prikazivanja vremenske prognoze i svega ostalog što tehnologija može omogućiti.

2. Obratite pažnju na širinu ruke

Nakon što ste odgovorili na prvo pitanje, trebate obratiti pažnju na širinu ruke, tj. zapešća osobe koja će sat nositi. Nepisano pravilo glasi da uže ruke zahtijevaju sitnije modele satova, dok se oni sa širim rukama mogu odlučiti i za veće modele ženskih satova.

3. ... i na ton kože

Ton kože lako se može odrediti na temelju boje žila koje se vide ispod kože. Ako su vam žile plave nijanse, tada imate hladan ton kože, a u slučaju da su vam žile zelene nijanse, tada je vaš ton kože topao. Zahvaljujući ovome možete jednostavnije uskladiti boju sata i remena s bojom i tonom svoje kože i na taj način postići idealno usklađen i moderan izgled.

4. A što je s modnim stilom?

U današnje je vrijeme sat prestao biti isključivo uređaj za pokazivanje vremena, to je pravi modni dodatak koji daje onu završnu notu svakoj kombinaciji, i u skladu s time ga treba i odabrati. Ako je vaš modni stil sportski i ležeran, tada odaberite sportski model sata koji ima dodatne mogućnosti poput štoperice i slično, a koji će vam dobro poslužiti u svakodnevnim aktivnostima. Ako pak više preferirate elegantan i profinjen stil, tada su metalik modeli idealan izbor za vas jer će se odlično uklapati.

Pojedini stilisti ističu da bi svaka žena trebala imati tri do četiri sata u svojoj garderobi kako bi imala primjereni model za svaku priliku.

A budući da je sat završni dio svake modne kombinacije, bitno je da bude u potpunosti s njome usklađen, a cipele nisu nikakva iznimka. Elegantni modeli satova prekrasno će se slagati s isto tako elegantnim cipelama.

5. Obratite pažnju na proizvođača

Ženski sat je nešto što se nosi godinama i upravo je zato posebno važno da bude iznimno kvalitetan, a vrhunsku kvalitetu pružaju vrhunski proizvođači. Ako niste sigurni što odabrati, pogledajte recenzije proizvoda koji vam se sviđa zahvaljujući čemu ćete lakše donijeti odluku o kupovini sata.

6. Na kraju - osobne preferencije

Netko ne može zamisliti sat bez bliještećih kristala dok drugi žele najjednostavniji model koji postoji - i to je u redu. Budući da je sat nešto što se nosi svakodnevno i da se treba sviđati osobi koja ga nosi, kod odabira sata vrlo je važno uzeti u obzir osobne preferencije osobe koja će ga nositi kako biste bili sigurni da će joj se svidjeti i da će ga sa zadovoljstvom nositi.

Sada kada ste pročitali naše savjete o tome kako odabrati ženski sat, ako tražite još modnih ideja i savjeta, tada pogledajte savjete koje smo vam pripremili o odabiru kofera u članku Najvažniji savjeti za odabir idealnog kofera za putovanja.