ICTbusiness TV ljetni specijal: Ericsson Nikola Tesla slavi 70 godina

ICTbusiness TV ljetni specijal: Ericsson Nikola Tesla slavi 70 godina

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Najveći domaći ICT izvoznik Ericsson Nikola Tesla 2019. slavi 70 godina postojanja i to je zaista bio dobar povod da upravo toj obljetnici bude posvećen još jedan naš ljetni specijal kojim tako završavamo šestu sezonu ICTbusiness TV-a. Upravo Ericsson Nikola Tesla danas ima preko 3200 visokoobrazovanih stručnjaka koji sudjeluju u razvoju tehnologija budućnosti, što s ponosom ističe predsjednica kompanije Gordana Kovačević.

Rijetke su tvrtke koje usprkos izazovnim okolnostima, kroz godine sukladne samo jednom ljudskom vijeku, tako neposredno i jako utječu na promjenu života cijelih generacija. Ova obljetnica dodatan nam je poticaj da nastavimo rad na našoj viziji; osnaživanju inteligentnog, održivog i povezanog svijeta, ističe Gordana Kovačević.

Kako Ericsson Nikolu Teslu čine njezini ljudi, treba istaknuti da jedan od ključnih proizvoda na kojima rade su i sustavi za novu 5G mrežu o čemu za ICTbusiness TV govore Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za A1 Hrvatska, Drago Holub, rukovoditelj tima za razvoj 3G, 4G i 5G radijskih pristupnih mreža te Marijan Tadić, rukovoditelj tima 5G jezgrenih mreža. Danas napori za razvoj 5G mreža su rezultirali da u Centru za istraživanje i razvoj Ericssona Nikole Tesle radi 1400 većinom visokoobrazovanih ljudi na lokacijama u Zagrebu, Splitu i, od prošle godine, u Osijeku. Njihovi stručnjaci razvijaju softver za Ericssonove proizvode koje koriste najznačajniji svjetski telekom operatori.

I na kraju kako se Ericsson Nikola Tesla bavi i kompletnim rješenjima o njima u segmentu softverskih rješenja govori Vjeran Buća, direktor prodaje i marketinga rješenja za industriju i društvo.

Sada dolazi kratka ljetna stanka, a onda ponovni najveći svjetski sajmovi i konferencije, pa će biti mnogo reportaža, intervjua. Doviđenja do jeseni.

 

 

Još iz kategorije

5G industrijski pilot Grundfosa, TDC NET-a i Ericssona daje vrijedne uvide u buduće mogućnosti 5G

5G industrijski pilot Grundfosa, TDC NET-a i Ericssona daje vrijedne uvide u buduće mogućnosti 5G

28.04.2021.

U proteklih šest mjeseci Grundfos, TDC NET i Ericsson udružili su se u istraživanju korištenja 5G u industrijskom kontekstu u Grundfosovoj tvornici. Rezultat te suradnje su novi uvidi u mogućnosti 5G tehnologije u budućnosti.

A1, Vivacom i Telenor osigurali 5G spektar u opsegu 3,6 GHz

A1, Vivacom i Telenor osigurali 5G spektar u opsegu 3,6 GHz

27.04.2021.

Bugarsko telekomunikacijski regulator zaključila je aukciju za 5G spektar u opsegu 3,6 GHz, prikupivši ukupno 13,4 milijuna BGN (6,9 milijuna EUR). Vivacom, PPF-ov Telenor Bugarska i A1 Bugarska osigurali su nacionalne licence od 100 MHz svaka nakon samo sedam krugova nadmetanja. Koncesije vrijede 20 godina, a sve su tvrtke ponudile više od najnižih 2 milijuna eura po frekvencijskom opsegu.

Završena aukcija 5G frekvencija u Sloveniji, država uprihodila 164,2 milijuna eura

Završena aukcija 5G frekvencija u Sloveniji, država uprihodila 164,2 milijuna eura

27.04.2021.

 

Slovenska agencija za komunikacijske mreže i usluge (Akos) objavila je završetak dražbe za frekvencijski spektar kojom je prikupljeno 164,2 milijuna eura. Prodaja je uključivala 75 MHz spektra od 700 MHz, 80 MHz od 1500 MHz, 120 MHz u opsegu 2100 MHz, 70 MHz u opsegu 2,3 ​​GHz, 380 MHz u opsegu 3,5 GHz i 1000 MHz u opsegu 26 GHz.