ICTbusiness TV: Digitalizacija i 5G guraju rast

ICTbusiness TV:  Digitalizacija i 5G guraju rast

Pred vama je posljednja ICTbusiness TV emisija u 2021. godini malo drugačija nego inače jer planiramo za 2022. godinu zaista mnoštvo noviteta. Na konferenciji Hrvatske udruge poslodavaca "Tehnološki napredak - osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske" ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je da postoji otpor u lokalnim sredinama prema gradnji infrastrukture za 5G mrežu, ali naglasio da se to rješava. Pritom je napomenuo kako će Vlada ICT industrija promicati kao vertikalnu industriju u Strategiji pametne specijalizacije prema Europskoj komisiji.

Predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina naglasio je važnost 5G mreža i njezine izgradnje čemu se pridružio i direktor Odašiljača i veza Mate Botica, ali i direktor u Ericsson Nikolu Tesli Tomislav Kantolić.

Kineski Xiaomi nastavlja sa sjajnim rezultatima prodaje pametnih telefona i u trećem kvartalu ove godine čak 41,8 posto prodanih 5G uređaja na tržištu središnje i istočne Europe pripalo je upravo toj kompaniji, navodi Strategy Analytics u izvješću, a potvrđuje odlične rezultate u Hrvatskoj Goran Mudrovčić direktor Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Osim pametnih telefona Xiaomi na domaćem i regionalnom tržištu ima i drugu potrošačku elektroniku, od televizora do kućanskih aparata, a radi se o cjelokupnom ekosustavu u kojem se analize i IoT uređaji, pojašnjava Mudrovčić.

 

Još iz kategorije

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

14.01.2022.

Krajem prosinca 2021. godine u rad je puštena OIV 5G PrivateNET mreža u prostorijama AD Plastika u Zagrebu, a sve u svrhu testiranja OIV-ove privatne 5G mreže koja ne koristi resurse javne mobilne komunikacijske mreže. Projekt se realizira u suradnji OIV-a, AD Plastika i proizvođača opreme Nokia, a donijet će dodatno iskustvo na području mreže budućnosti i moderne komunikacije.

ICTbusiness TV:  Digitalizacija i 5G guraju rast

ICTbusiness TV: Digitalizacija i 5G guraju rast

28.12.2021.

Pred vama je posljednja ICTbusiness TV emisija u 2021. godini malo drugačija nego inače jer planiramo za 2022. godinu zaista mnoštvo noviteta. Na konferenciji Hrvatske udruge poslodavaca 'Tehnološki napredak - osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske' ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je da postoji otpor u lokalnim sredinama prema gradnji infrastrukture za 5G mrežu, ali naglasio da se to rješava. Pritom je napomenuo kako će Vlada ICT industrija promicati kao vertikalnu industriju u Strategiji pametne specijalizacije prema Europskoj komisiji.

Gradimo bolju digitalnu budućnost

Gradimo bolju digitalnu budućnost

28.12.2021.

Nakon 2020., pandemija je očekivano obilježila i ovu godinu, ostavljajući neizbrisiv trag na svjetskoj i domaćoj ekonomiji. U A1 Hrvatska, kao i u ostatku telekomunikacijskog sektora, osjećamo utjecaj globalne krize koja je promijenila potrebe korisnika i naš pristup poslovanju.