Znanstvenici stvorili novi ludi malware koji špijunira preko slušalica

Znanstvenici stvorili novi ludi malware koji špijunira preko slušalica

Foto: Fotolia

Ovih dana svjedoci smo velikom broju rasprava i analiza o virusima koji su poharali pametne telefone (prije svega kineske). Zlonamjerni hakeri danas mogu vrlo lako doći do informacija i prodati ih na tržištu, a čini se kako su dobili još jednu mogućnost za tako nešto. Naime, pojavilo se istraživanje koje nije nimalo bezazleno.

Cyber sigurnosni istraživači iz Gurion University Ben u Izraelu došli do načina kako da preko slušalica špijuniraju vlasnike ranjivih računala. Da, ni slušalice više nisu sigurne u 2016. godini pa bi bilo dobro da pripazite kada ih koristite – nikada se ne zna tko vas prisluškuje. Softver koji to omogućuje je vrlo napredan, kreativan, i stvarno zastrašujuć.

Prema Wired, zlonamjerni program zove se “Speake(a)r”i ima sposobnost da daljinski uđe u računalo i naknadno koristiti priključene slušalice za snimanje zvuka, čak i kada su mikrofoni računala u potpunosti isključeni ili nisu spojeni. Video pokazuje kako zlonamjerni program radi...

Još iz kategorije

Na Dane komunikacija stižu najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

Na Dane komunikacija stižu najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

27.01.2020. komentiraj

Poznata su prva imena festivala – Keith Weed, kojeg Forbes već treću godinu u nizu proglašava najvećim i najutjecajnijim svjetskim marketingašem, potvrdio je dolazak u Hrvatsku na Dane komunikacija, a najavljen je i Rory Sutherland, britki strateški um, autor i ekscentrični govornik s milijunima pregleda na TED Talku.

Mladen Gregović odlazi iz Combisa

Mladen Gregović odlazi iz Combisa

27.01.2020. komentiraj

Član Uprave regionalne ICT tvrtke Combis i glavni direktor za operacije Mladen Gregović podnio je ostavku na svoje dužnosti te nastavlja karijeru izvan kompanije. Ostavka stupa na snagu 1. veljače 2020. godine. Podsjetimo, to je drugi odlazak iz Uprave Combisa posljednih mjeseci jer je početkom listopada prošle godine ostavku dao predsjednik Uprave Hrvoje Išek.

Uskoro počinje Digital Takover 2020

Uskoro počinje Digital Takover 2020

27.01.2020. komentiraj

Suosnivač globalnog diva Netflix, hrvatski kraljevi startupova, digitalni genije iz LEGO svijeta i svjetska food futuristica, državnici, predavači, stručnjaci, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti – sve njih okuplja 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu najveći regionalni digitalni summit & expo Digital Takeover. Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj dovodi najveće stručnjake iz svijeta biznisa i tehnologije, a rekordan broj posjetitelja će u više od 13 sati bogatog programa kroz inspirativna predavanja i aktivan networking čuti najbolje poslovne prakse ovih renomiranih svjetskih i domaćih stručnjaka. Publiku očekuju brojne ideje, koncepti, inovacije i proizvodi koje će moći čuti, vidjeti i isprobati na licu mjesta.