11. IZDANJE

Web Summer Camp u Opatiji okupio više od dvije stotine web stručnjaka

Web Summer Camp u Opatiji okupio više od dvije stotine web stručnjaka

Hrvatska tvrtka Netgen organizirala je 11. Web Summer Camp, koji je okupio gotovo 220 polaznika iz više od 20 zemalja. I dok su prva dva dana programa bila posvećena radionicama u pet trackova - UX, Javascript, PHP, Symfony i Tech Forum - treći se posvetio predavanjima u konferencijskom dijelu.

"Ove smo se godine vratili originalnom, dužem trodnevnom programu u kojem polaznicima omogućujemo stjecanje novih znanja kroz radionice, ali i niz zanimljivih predavanja u konferencijskom dijelu programa", objasnio je Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor.

Nakon cjelodnevnih radionica i predavanja koje drže vodeći web stručnjaci, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Također, Web Summer Campu su, kroz radionice i predavanja, ove godine doprinijeli još i Anna Filina, Stephen K. Meya, Andreas Hucks, Nenad Vukušić, Stefan Priebsch, Mili Ponce, Harshil Agrawal, Cheukting Ho te brojni drugi.

"Kao jedan od ključnih igrača u području Symfonyja i PHP-a, Factory kontinuirano podupire napredak i razvoj ove zajednice kroz brojne inicijative. Web Summer Camp je događaj koji s istim ciljem okuplja mnoge stručnjake iz upravo tog područja te nam je neizmjerno drago da smo, zajedno s partnerima iz Pimcorea, sponzorstvom i dijeljenjem znanja podržali ovaj event", dodao je Matija Solić, COO tvrtke Factory, koja je uz Pimcore bila i platinum sponzor konferencije.

Ovogodišnje izdanje polaznici su ocijenili s 8,9 od mogućih 10, a njih 93 posto izjavilo je da im konferencija pruža znanja koja mogu aplicirati u svakodnevnom radu, pri čemu se njih 77 posto, kako navode, namjerava vratiti i na iduće izdanje.