NASTAVAK RASTA

Vrijednost transakcija putem digitalnih novčanika premašit će 16 trilijuna dolara do 2028

Vrijednost transakcija putem digitalnih novčanika premašit će 16 trilijuna dolara do 2028
Depositphotos

Ukupna vrijednost transakcija putem digitalnog novčanika porast će s 9 bilijuna dolara u 2023. na 16 bilijuna dolara u 2028., što je porast od 77 posto, prema Juniper Researchu. Ovaj trend je potaknut rastom na razvijenim tržištima i tržištima u razvoju, budući da povećano prihvaćanje naprednih usluga kao što su BNPL (Kupite sada platite kasnije), mikrozajmovi i upravljanje osobnim financijama potiču angažman krajnjih korisnika. Studija je otkrila da je u vrlo zagušenom krajoliku novčanika diversifikacija njihove privlačnosti korisnicima od vitalnog značaja.

Izvješće je identificiralo napredne usluge kao ključni izvor rasta prihoda za digitalne novčanike. Napredne usluge, kao što su BNPL ili mikro-zajmovi, omogućuju pružateljima digitalnih novčanika diverzifikaciju svojih prihoda. Popularnost BNPL-a, posebice među mlađim potrošačima, privući će veći broj korisnika i stvoriti dodatni prihod. Ovaj pristup se može vidjeti s Appleovim uvođenjem brojnih dodatnih usluga, uključujući Apple Pay Later.

“Napredne usluge pružaju pružateljima usluga digitalnog novčanika priliku da se istaknu na preopterećenom tržištu i generiraju dodatni prihod. Strategije super aplikacija, kojima slijede mnogi digitalni novčanici, oslanjat će se na učinkovitu implementaciju naprednih usluga u velikim razmjerima,” rekao je autor istraživanja Michael Greenwood.

Istraživanje je pokazalo da su sigurnosne prednosti ključni pokretač upotrebe digitalnog novčanika u e-trgovini na razvijenim tržištima. Mnogi potrošači ne žele unijeti podatke o kartici online. Uz digitalne novčanike, ovaj problem je smanjen, jer tokenizacija omogućuje korištenje kartica i drugih podataka o plaćanju na vrlo siguran način. Istraživanje je također utvrdilo da kako digitalni novčanici budu postajali sve širi, uključujući elemente digitalnog identiteta, praktičnost će igrati sve veću ulogu, omogućujući uslugama novčanika da djeluju više kao sveobuhvatna aplikacija za financijsko blagostanje.