Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

Foto: DepositPhotos

Nova normala je tu, ne radimo više od doma. Iz medija su protekla 3 mjeseca iskakali naslovi kako iskoristiti vrijeme doma, što naučiti, koje su opcije online učenja. Međutim, koliko su stvarno građani vrijeme socijalnog distanciranja iskoristili za učenje, ispitali smo u anketi na gotovo 150 ispitanika.

Većina ispitanika, njih tri od četiri (76%) vrijeme socijalnog distanciranja iskoristilo je za učenje novih ili usavršavanje postojećih vještina. Od ispitanika koji su vrijeme iskoristili za učenje, njih 59% posvetilo se učenju nekih novih vještina i znanja, najčešće učenje stranog jezika ili informatičkih vještina. Međutim, neki su to vrijeme odlučili iskoristiti za učenje šivanja, sviranja ili vrtlarstva.

Petina ispitanika (21%) usavršavala se u vještinama koje već posjeduju kao što su ples, trčanje i sviranje, dok se preostala petina (21%) odlučila na prekvalifikaciju u njegovatelja, odgajatelja ili picajola.

Svaki četvrti ispitanik (24%) vrijeme socijalne distance nije iskoristila za učenje jer, kako kažu, nisu imali vremena ni za što. Najčešći uzrok toga je to što su građani radili od doma uz djecu, pa su uz posao imali i dodatni posao čuvanja i zabavljanja djece, te pomaganje djeci u online nastavi.

Anketa se provodila online putem na stranicama EduCentra. U anketi je sudjelovalo 136 ispitanika. Obzirom da se radi o samo jednom pitanju, rezultati se ne mogu generalizirati, ali mogu pokazivati trend.

Još iz kategorije

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

04.07.2020. komentiraj

Microsoftu nisu strane ranjivosti u operativnom sustavu Windows, ali s dolaskom “desetke” i Windows Defendera, situacija se počela mijenjati na bolje, toliko bolje da trenutno korisnici nemaju potrebe okretati se dodatnim antivirusnim rješenjima pa su u Microsoftu toliko motivirani da su odlučili svoju zaštitu ponuditi i za Android operativni sustav.

Uskoro novi SoMo Borac 2020

Uskoro novi SoMo Borac 2020

03.07.2020. komentiraj

I ove godine održat će se najvažnija dodjela nagrada u regiji - SoMo Borac 2020. Kao i do sada, nagrada će se dodijeliti za vrijeme Weekend Media Festivala koji se ove godine održava od 24. do 27. rujna u Rovinju.

Glas poduzetnika tvrdi da je Vlada nedjelovanjem otjerala povremeni prijevoz putnika u propast

Glas poduzetnika tvrdi da je Vlada nedjelovanjem otjerala povremeni prijevoz putnika u propast

03.07.2020. komentiraj

Inicijativa povremenog prijevoza putnika i udruga Glas poduzetnika su se mjesecima borile za spas ove izuzetno važne djelatnosti, ali nebriga Vlade je presudila hrabrim i vrijednim poduzetnicima od kojih će mnogi završiti u stečaju.