INOVACIJE

Uspješno završena još jedna SPLET konferencija

Uspješno završena još jedna SPLET konferencija

Druga po redu SPLET Tech konferencija, vodeći reginalni događaj o inovacijama i inovacijskom poduzetništvu, održana je u MTS Dvorani u Beogradu. Više od 2500 posjetitelja, članova inovacijskog ekosustava, imalo je prilike čuti inspirativne priče više od 100 govornika i stručnjaka iz Srbije i svijeta.

"Ponosni smo što smo i ove godine na jednom mjestu okupili gotovo sve najbitnije aktere za ovu priču. I ovogodišnja konferencija imala je regionalni karakter i naši (iz Srbije, op.a.) startupi imali su priliku predstaviti se onima koji su najvažniji za startup zajednicu, investitorima, a nadamo se da će ta poznanstva uroditi plodom u budućnosti", rekao je Nebojša Bjelotomić, jedan od organizatora konferencije, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija i direktor projekta "Take up an idea".

Nadovezala se Aleksandra Popović, direktorica projekta Serbia Innova.

"Drago nam je da smo drugu godinu zaredom uspjeli okupiti sve aktere inovacijskog ekosustava na jednom mjestu sa zajedničkim ciljem – pokazati koliko su inovacije i inovativno poduzetništvo važni za razvoj našeg gospodarstva. Posebno smo ponosni što je na ovogodišnjoj SPLET Tech konferenciji predstavljen prvi srpski superklaster "Odličan 3", koji će u naredne dvije godine nastojati našu web3 i blockchain scenu postaviti u svjetski vrh."

Andrew Nguyen, svjetski poznati stručnjak i voditelj Rocheova globalnog tima za medicinsku informatiku, pridružio se pohvalama za organizaciju i sve što se postiglo kroz konferenciju.

"Stvarno mi se sviđa holistička priroda regionalnog pristupa problemima, ne gleda se samo na jednu industriju, već se gleda na sve, i razumijevanje načina na koji se tehnologija koristi, kako se zajednica okuplja kako bi riješila neke od ključnih problema. Mislim da je to sjajno i sjajno je vidjeti energiju svih poduzetnika ovdje. Za mene je poduzetništvo rješavanje problema, a ovdje imamo puno ljudi koji pokušavaju riješiti probleme, tako da je to sjajno."