GAMING NA NAJJAČE

U Kölnu se otvara najveći svjetski sajam računalnih igara Gamescom

U Kölnu se otvara najveći svjetski sajam računalnih igara Gamescom
Vedran Sabljak / Tomich Productions

Najveći svjetski sajam računalnih igara Gamescom otvorio je svoja vrata za navalu posjetitelja u srijedu ujutro. Ljudi iz industrije, novinari i odabrani obožavatelji svi su se okupili kako bi istražili prvi dan događaja u Kölnu.

Manifestacija je otvorena za javnost od četvrtka, kada se očekuje još veća gužva. Ulaznice za sajam već su rasprodane za subotu. Manifestacija traje do nedjelje.

Nekih 1227 izlagača prikazuje nove igre, hardver i druge proizvode. Tvrtke koje izlažu robu uključuju Nintendo, Netease, Tencent i Ubisoft.

Usluge strujanja Netflix, Disney+, Crunchyroll i Amazon Prime također prikazuju proizvode. Očekuje se da će broj posjetitelja premašiti brojke iz 2022., kada je okupljanje industrije igara posjetilo 265.000 ljudi. Sajam je u 2019. godini imao rekordnih 373.000 posjetitelja.
Sajam je otvoren u utorak navečer nastupom filmskog redatelja Zacka Snydera. Predstavio je svoju Netflixovu dvodijelnu seriju "Rebel Moon", koja bi trebala biti objavljena krajem 2023. iu proljeće 2024. Oko 2000 gledalo je njegov događaj uživo na stranici, dok ga je nekoliko milijuna pratilo online. Uz film će biti pokrenuta igra.

Očekuje se da će u srijedu navečer doći njemački ministar gospodarstva Robert Habeck i pokrajinski premijer Sjeverne Rajne Vestfalije Hendrik Wüst.