U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu s ciljem predstavljanja prvog skupa Nacrta europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS). Uz podršku Europske savjetodavne skupine za financijsko izvješćivanje (EFRAG), zaduženog tijela od strane Europske komisije za izradu nacrta EU standarda izvješćivanja o održivosti, događaj su organizirali Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP), RRIF Visoka škola za financijski menadžment i UN Global Compact Mreža Hrvatska.

Ovo je prvi od planiranih Outreach evenata diljem Europske unije koji imaju za cilj informirati javnost o objavljenim EU standardima i pozvati na sudjelovanje u javnom savjetovanju. Osim samih standarda, na događaju su predstavljene i druge regulatorne novosti u području nefinancijskog izvješćivanja i nacrt nadolazeće Direktive o izvješćivanju o korporativnoj održivosti (CSRD) te novosti u području provjere nefinancijskih izvješća od strane revizora. Snimku događaja možete naći na HUP-ovom YouTube kanalu OVDJE.

Same Standarde o izvješćivanju o održivosti (ESRS) predstavili su članovi stručne skupine EFRAG-a koji su na njima radili. 13 novih standarda namijenjeno je oblikovanju nove Direktive o izvješćivanju o korporativnoj održivosti (CSRD) i utjecat će na sve europske i neeuropske tvrtke koje posluju u EU.

Uz opća načela i međusektorske standarde o strategiji, upravljanju i zahtjevima materijalnosti, standardi pokrivaju širok raspon ESG pitanja: klimatske promjene; onečišćenje; voda i morski resursi; bioraznolikost i ekosustavi; korištenje resursa i kružno gospodarstvo; radna snaga tvrtke; radnici u lancima vrijednosti tvrtki; lokalne zajednice; potrošači i krajnji korisnici; upravljanje, rizik, interne kontrole; i poslovno ponašanje. Svaki nacrt standarda donosi specifične zahtjeve za izvješćivanje ciljeva, planova, politika, mjernih podataka i strategija kako bi se mogle kvantificirati objave o održivosti.

Još iz kategorije

Završena je deveta sezona A1 Adria League,  ali nema odmora za esportaše

Završena je deveta sezona A1 Adria League, ali nema odmora za esportaše

25.06.2022.

Na završnici devete sezone A1 Adria League, koja se održavala u sklopu Reboot Online Games Weeka od 15. do 19. lipnja u Osijeku, okrunili smo pobjednike u posljednje tri igre – CS:GO, Brawl Stars i FIFA22. Prvaci u igrama Clash Royale, PUBG: BATTLEGROUNDS, League of Legends i VALORANT poznati su bili tijekom proljetne sezone.

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

24.06.2022.

Tržište kriptovaluta na globalnoj je razini u određenom padu, što se odrazilo i na aplikacije koje se vežu uz njih. Bankless Times je to zorno prikazao kroz istraživanje i ukazao na podatak da je u Europi zabilježeno 19,9 milijuna prvih instalacija kriptoaplikacija kroz prva tri mjeseca ove godine.

Hrvatska je u plusu 56,88 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije

Hrvatska je u plusu 56,88 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije

24.06.2022.

Na 127. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak predstavila je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj koje je potom usvojeno.