VAŽNA SURADNJA

Rimac i Eve surađuju na proizvodnji baterijskih ćelija u Europi

Rimac i Eve surađuju na proizvodnji baterijskih ćelija u Europi

Rimac Technology sklopio je partnerstvo s tvrtkom EVE Energy, vodećim proizvođačem litijevih baterija i pionirom 46xx cilindričnog formata ćelija. Suradnjom će dvije tvrtke udružiti snage u proizvodnji baterijskih ćelija u Europi od 2027. u sporazumu koji će odgovoriti na hitnu potrebu za održivim energetskim rješenjima i ojačati lokalni europski opskrbni lanac.

EVE će se usredotočiti na proizvodnju ćelija dok će se Rimac Technology usredotočiti na razvoj i proizvodnju velikih količina baterijskog modula i paketne platforme koja koristi ćelije. Središnji dio saveza je proizvodnja baterijskih ćelija koje se koriste za platformu 46xx tvrtke Rimac Technology. Rimac Technology već ima niz nominacija za velike projekte s velikim europskim proizvođačima originalne opreme koji će koristiti ovu platformu, koja stvara baterijske sustave visokih performansi po konkurentnim cijenama i potpuno prilagodljivim konfiguracijama.

Rješenje udovoljava strogim zahtjevima industrije nudeći vodeću gustoću energije u klasi, prilagodljiva rješenja cell-to-pack i napredni sustav upravljanja baterijom. Jedna od ključnih prednosti 46xx cilindričnih ćelija leži u njihovoj usklađenosti s evoluirajućim propisima koji se odnose na širenje topline jer je cilindrični format pogodan za optimalno upravljanje toplinom što je ključno za sigurnost i pouzdanost električnih vozila.

“EVE Energy jedan je od najvećih proizvođača primarnih litijevih baterija u svijetu i ovom partnerstvu donosi mnogo iskustva u tehnologiji baterijskih ćelija. Njegova predanost unapređenju rješenja za litijske baterije savršeno je usklađena s našom vizijom transformacije sektora električnih vozila i pohrane energije. Oduševljeni smo što možemo najaviti ovu suradnju koja osigurava dugoročnog pouzdanog partnera za našu 46XX platformu", rekao je Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac grupe.

“Ime Rimac sinonim je za inovaciju i strast za pomicanjem granica mogućeg u automobilskoj industriji. Uzbuđeni smo što možemo udružiti snage s Rimac Technology kako bismo redefinirali budućnost proizvodnje baterijskih sustava. Kombinirajući naše snage, možemo stvoriti baterije koje zadovoljavaju najviše standarde performansi i učinkovitosti,” dodao je Jincheng Liu, osnivač i predsjednik Eve Energy.