Rimac Automobili predstavili Neveru - proizvodnu verziju C_Two

Rimac Automobili predstavili Neveru - proizvodnu verziju C_Two

Rimac Automobili predstavili su serijsku verziju svog automobila C_Two koji na tržište dolazi pod imenom Nevera. Ovaj potpuno električni hiper automobil ima snagu 1914 konjskih snaga i 258 km/h, a vrijedan je 2 milijuna eura.

Nevera je proizvodno spremna iteracija konceptnog automobila Rimac C_Two, koja je otkrivena na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2018. Od tada su inženjeri Rimac Automobila usavršavali svoj novi flagship tijekom opsežnog razvojnog programa, u potrazi za vrhunskim iskustvom vožnje električnog hiper automobila. S većinom ključnih komponenti Nevere razvijene Svetoj Nedjelji u sjedištu Rimac Automobila, svi su sustavi poboljšani i poboljšani od početnih prototipova kako bi se postigli ambiciozni ciljevi postavljeni na početku projekta 2018. godine.

"To je to. Ovo je automobil koji sam imao na umu kad sam prije deset godina krenuo na ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom - našim hiper automobilom. Ovaj je automobil rođen da nadmaši i podigne ljestvicu, redefinirajući normu za izvedbene automobile. I ne samo po performansama - već i kao svestrani paket Kada smo prvi put otkrili C_Two, postavili smo svoje ciljeve izuzetno visoko. Nije bilo ničega drugog što bi se moglo približiti vrhunskom električnom pogonu automobila i ekstremnim performansama. Ali za nas je to bilo samo polazište “, objašnjava Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

“Svatko u Rimcu vodi znatiželja i želja da se stvari gurnu do krajnje granice. Kombinacijom svakodnevne upotrebe i performansi od 1914 konjskih snaga, Nevera dokazuje što je moguće kada se ne ograničavaju tehnologija, razvoj ili ambicije. Sada smo predstavili automobil koji podiže tržište hiper automobila na višu razinu, iskoristili smo puni potencijal električnog pogona danas, dokazujući ono što smo uvijek govorili - da je električni hiper automobil, u obliku Nevere, izvan uzbudljivo, a to je jednako uzbudljivo na stazi, kao i na cestama na svim kontinetima. Napravit ćemo samo 150 primjeraka Nevere, svake pojedine jedinice izrađene u Hrvatskoj iz strasti i divljenja prema automobilima “, rekao je Rimac.

Sveobuhvatan niz promjena na Nevereinoj karoseriji, difuzorima zraka i usisnicima donio je 34-postotno poboljšanje aerodinamičke učinkovitosti u odnosu na rane prototipove.

„Od 17. stoljeća kravata pruža simbol hrvatske snage i identiteta, a tome smo prvi put odali počast na našem Concept_One hiper automobilu 2011.“, otkriva direktor dizajna Rimac Automobila Adriano Mudri.