Gaming

Ovogodišnji Reboot Games Weekend bit će mjesto i finala A1 Student eChallengea

Ovogodišnji Reboot Games Weekend bit će mjesto i finala A1 Student eChallengea
Vedran Sabljak / Tomich Productions

A1 Hrvatska je pokrenula esport ligu A1 Student eChallenge koja okuplja natjecatelje iz četiri hrvatska fakulteta - Fakulteta elektronike i računarstva, Visokog učilišta Algebra, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

"Kako smo i najavili, kvalifikacijama za finale jedanaeste sezone A1 Adria League zakoračili smo u potpuno novo i uzbudljivo poglavlje koje nam je donijelo i zanimljiv format A1 Student eChallenge esport lige. Raduje nas što smo ostvarili suradnje s najistaknutijim tehničkim fakultetima i pružili priliku mladima da se uključe u projekt kako bi se upoznali sa svim ulogama ispred i iza gejming ekrana. Još jednom smo potvrdili da prepoznajemo vrijednost ulaganja u one koji pokazuju interes u području esporta. Također, nastavljamo s našim dugogodišnjim partnerstvom s Rebootom i drago nam je da zajedno koračamo kroz nevjerojatne gejming avanture koje su pred nama", izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

Igrači će se natjecati u igrama Counter-Strike: Global Offensive i FIFA za nagradni fond u vrijednosti većoj od 1500€, ali i sudjelovati u organizacijskim ulogama tog eventa. Samo finale će se održati od 09. do 11. lipnja na Zagrebačkom Velesajmu kao dio Reboot Games Weekenda.