Ostalo manje od godine dana podrške za Windows 7

Ostalo manje od godine dana podrške za Windows 7

Microsoft je podsjetio korisnike Windows 7 operativnog sustava da će podrška za njega završiti s 14. siječnjem iduće godine. U potpunosti. Time do kraja dolazi jedan od najpopularnijih Windowsa ikad, temelj za „desetku“ i jedan potpuno novi, svježi i kompaktniji Microsoft sadašnjosti i budućnosti.

I to se odnosi na apsolutno sve inačice "sedmice", a njih ima mnogo. Riječ je o Enterprise, Enterprise N, Home Basic, Home Premium, Professional, Professional N, Starter, Starter N, Ultimate i Ultimate N. Oni kojima se pak nikamo ne žuri, ne moraju brinuti da će ostati bez zaštite jer i ona spada u osnovnu potporu, no ona se ne plaća i Microsoft ne snosi odgovornost u slučaju propusta, što kod trajanja podrške nije slučaj. Dakle, operativni sustav neće biti nestabilan pa s te strane nema opasnosti za računalo.

Microsoft time nastavlja pedantno provoditi svoju strategiju. Naime, imaju razrađenu "šablonu". Kad puste neki proizvod na tržište pet godina daju potpunu podršku, koja je besplatna. Nakon tog obično daju još pet godina osnovne podrške, koja uključuje zaštitu, ali ostale se stvari moraju platiti ili ugovoriti na neki drugi način povezan s licenciranjem korištenog proizvoda.

Također, osim Windows 7, potpora prestaje na isti dan i za Windows Server 2008, kao i Windows Server 2003. Microsoft preporuča korisnicima prelazak na Windows Server 2012 što prije jer prosječno "preseljenje" traje 200 dana.

Inače, "sedmica" je predstavljena 7. srpnja 2009. i sve do jeseni 2018. dominirala je tržištem. Tu ulogu sad ima "desetka" i nekako je simbolično da se krene prema konačnom kraju jednog operativnog sustava koji se rijetkima nije uvukao pod kožu. Treba znati na kraju i da sve ovo nije Microsoftov pokušaj tjeranja korisnika prema Windows 10 već prije svega prema Microsoft 365, koji čine Office 365 i EMS.

Još iz kategorije

Samsung zauzeo 6. mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova za 2019. godinu

Samsung zauzeo 6. mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova za 2019. godinu

22.10.2019. komentiraj

S vrijednošću brenda od 61,1 milijarde dolara, Samsung Electronics ove je godine zauzeo šesto mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova. Ovom postignuću doprinijela je činjenica da Samsung, kao tehnološki lider i vodeći svjetski proizvođač poluvodiča, bilježi snažni razvoj inovacijskih tehnologija, uključujući 5G mrežu, umjetnu inteligenciju, IoT i automobilsku tehnologiju. Ovom je uspjehu prethodilo i kontinuirano lansiranje inovativnih proizvoda prilagođenih suvremenom načinu života, trendovima i potrebama korisnika, među kojima su BESPOKE hladnjak, Sero TV i uređaj potpuno nove mobilne kategorije - Galaxy Fold.

Uniline postao ekskluzivni partner Reboot InfoGamera za čitavu regiju

Uniline postao ekskluzivni partner Reboot InfoGamera za čitavu regiju

21.10.2019. komentiraj

Tvrtka Uniline sklopila je partnerstvo s jednim od najvećih svjetskih sajmova gaming industrije, Reboot InfoGamer-om i postala ekskluzivna agencija za organizaciju prijevoza i smještaja na svim Reboot događajima u Hrvatskoj i regiji.

Inflacija i dalje ispod 1 posto

Inflacija i dalje ispod 1 posto

20.10.2019. komentiraj

U rujnu je godišnji rast potrošačkih cijena (0,8%) ostao isti kao i prethodnoga mjeseca. Pritom je godišnji rast cijena zabilježen kod prerađenih prehrambenih proizvoda, energije, usluga i industrijskih proizvoda bez prehrane i energije, dok je godišnji pad cijena zabilježen samo kod cijena neprerađenih prehrambenih proizvoda.