NAPLATA ZABORAVNOSTI

Neotkazane pretplate donose ogroman novac kompanijama

Neotkazane pretplate donose ogroman novac kompanijama
Depositphotos

Modeli pretplate postali su toliko rašireni da je moguće živjeti cijeli život bez trajnog posjedovanja bilo čega, a da imate sve što vam treba. No, isto tako, moguće je živjeti i tko zna koliko uz plaćanje pretplate za nešto što više ne koristite. I to je biznis za sebe.

Trend pretplatničkih modela kao idealnih popularizirali su prije desetak godina Netflix, Spotify, Uber i njihovi konkurenti, a potpuni uzlet stigao je tijekom pandemije koronavirusa. Tako nešto svidjelo se ne samo korisnicima, koji uživaju u komforu i praktičnosti, nego i onima koji nude sve te usluge jer zarade više novca prodajući nešto opetovano nego prodajom samo jednom. Teretane od toga žive desetljećima jer uvijek je poveći broj onih koji se, unatoč članarinama, ne pojavljuju prečesto u njima. Ako se ikad pojave.

Zaboravnost nije stvar samo s teretanama, naravno. Problem "zaboravljenih pretplata" toliko je velik da sada postoji snažan ekosustav startupa, kao što su Trim i Rocket Money, koji obećavaju uštedjeti novac korisnicima traženjem i otkazivanjem pretplata na koje su zaboravili. I domaći startup Revuto također razvija rješenje koje će spriječiti da zaboravite pretplatu. 

Ako netko misli da je sve to pretjerano, vara se. Naime, nepažnja kupaca može povećati prihode tvrtke za čak 200 posto. U prosjeku, tvrtke koje nude pretplatu na usluge ili proizvode, imaju 30 do 80 posto veće prihode samo zbog neotkazanih pretplata. Barem u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje jedna osoba u prosjeku troši 220 dolara mjesečno na ponavljajuće pretplate. Uz to, prosječni je Amerikanac svjestan svega 40 posto tih pretplata!

Zbog toga se planiraju uvesti nove regulative, koje bi zahtijevale novo uspostavljanje pretplate svakih šest mjeseci, što znači da bi oni zaboravni nakon šest mjeseci prekinuli pretplatnički odnos na koji su zaboravili. Tvrtke se bore protiv toga, ali time samo priznaju volju koristiti nepažnju potrošača i svjesno im uzimati novac za ono što ne koriste. Neki će reći da oni koji to zaborave, zaslužuju nešto tako, ali to ne stoji.

Prvenstveno jer je moguće da se neka osoba nađe u privatnim problemima koji nisu financijske prirode pa ne može razmišljati o stvarima koje postaju banalne. Ili, netko može iskoristiti tuđu kreditnu karticu na taj način...