SPLET 2023.

Najveća regionalna konferencija inovacijskih ekosustava održava se u Beogradu

Najveća regionalna konferencija inovacijskih ekosustava održava se u Beogradu
Depositphotos

Beogradska MTS dvorana će 10. listopada ugostiti drugu SPLET Tech konferencije, koju uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organiziraju projekti "Preduzmi ideju", u realizaciji Inicijative "Digitalna Srbija" i "Srbija Inovira", iza kojih je ICT Hub.

Posjetitelje očekuje više od 100 govornika iz domaćeg i regionalnog inovacijskog ekosustava, koji će na devet pozornica kroz panel predstaviti najaktualnije teme i trendove u inovacijskom ekosustavu. Uz to, odvijat će se rasprave, interaktivne sesije pitanja i odgovora, radionice i predavanja.

Među njima je i svjetski priznati stručnjak i voditelj Rocheova globalnog tima za medicinsku informatiku Andrew Nguyen, a posjetiteljima će predstaviti kako je to raditi s timovima i proizvodima koji mijenjaju svijet i poboljšavaju kvalitetu ljudskog života.

Budući da gaming kompanije u Srbiji posljednjih godina bilježe nevjerojatan rast, direktor najveće srpske gaming kompanije Nordeus Branko Milutinović govorit će o tome kako stvoriti okruženja u kojima kompanije i pojedinci mogu predstaviti svoj puni potencijal, talent i inovativnost na globalnom tržištu. Ivan Bjelajac, serijski tehnološki poduzetnik i kreator inovativnih rješenja, predstavit će veliki potencijal domaćih web3 kompanija, globalnu poziciju Srbije u web3 inovacijama, kao i značaj i primjenu ovih tehnologija u tradicionalnim industrijama.

Saznat će se više o globalnom širenju poslovanja te koje su prilike i izazovi za osnivače startupa, kako partnerstvo fakulteta i tvrtki može dovesti do bržeg razvoja startupa, koji su programi podrške dostupni, ali i kako izgleda inovacijski ekosustav u celoj Srbiji. Kako se tehnologija može integrirati u tradicionalnu industriju i koja se poboljšanja i rješenja rađaju iz suradnje tvrtki i startupa, kao i što pokreće inovacije u korporativnom poduzetništvu, samo su neke od tema koje će se obrađivati.

Posjetitelje očekuje i interaktivna startup zona u kojoj će preko 20 domaćih startupa imati priliku predstaviti svoje inovativne proizvode i potencijalno dobiti podršku za daljnji rast i razvoj. U Expo zoni konferencije moći će doživjeti aktivnosti sponzora konferencije, ali i prijatelja i partnera uz razne aktivacije.