Microsoft, Sony i Samsung nadmašili su Apple po korisničkom zadovoljstvu

Microsoft, Sony i Samsung nadmašili su Apple po korisničkom zadovoljstvu
Fotolia

Stigle su prilično iznenađujuće vijesti, čak i za one najzagriženije fanove Androida. Već je poznato da Apple vodi brigu o svojim kupcima, te kako već dugi niz godina pruža svojim kupcima najbolju uslugu i iskustvo.

Prema najnovijoj studiji koju je objavio Wall Street Journal, Appleov rejting korisničkog zadovoljstva je porastao, te je s prošlogodišnjih 80 bodova narastao na približno 81 bod. Međutim, ono što je zanimljivo u ovoj studiji je to da su Sony, Samsung i Microsoft nekako uspjeli nadmašiti Apple po korisničkom zadovoljstvu.

Ovo je po prvi puta u povijesti da se Apple po korisničkom zadovoljstvu našao iza Sonya, Samsunga i Microsofta. Apple će zasigurno uskoro napraviti neke promjene, jer je ovaj rejting jedna od stvari s kojom se ta kompanija voli hvaliti. Koliko god je teško povjerovati u ovo, Apple se usprkos maloj razlici od samo 3 boda nalazi iza svojih konkurenata.

Na grafu je moguće vidjeti da Amazon ima najzadovoljnije korisnike, a prvo mjesto na ljestvici drži od kad su 2012. godine lansirali Kindle Fire tablet. Unatoč dominaciji, Amazon je u 2014. godini uspio dobiti 91 bod, što je najviše bodova što su ikad skupili.