Još e-mail aplikacija uhvaćeno o procesiranju i preprodaji korisničkih podataka

Još e-mail aplikacija uhvaćeno o procesiranju i preprodaji korisničkih podataka
DepositPhotos

Svijest o zaštiti privatnih podataka proteklih godina na sve je višim razinama pa je i sve više onih koji se bave razotkrivanjem krađa svih vrsta, što je pak dovelo do otkrića da podosta e-mail aplikacija “procesuiraju“ i prodaju podatke svojih korisnika. Naravno, to je skandal prve klase.

Prošlo je dvije godine otkako se otkrilo da je Google omogućavao kompanijama "treće strane" čitati e-mail poruke na Gmail korisničkim računima, što je samo po sebi bila istinska katastrofa te dokaz da nitko ne preza ni od čega kad je riječ o pokušaju pozicioniranja i što lakše, ali i unosnije zarade.

Istrage su tad tek počele, a najnoviji prekršitelj je Edison Mail, koji služi kao e-mail klijent na Mac i iOS uređajima. Popularan je jer nudi mogućnosti koje štede vrijeme pa korisnici mogu jednim klikom obaviti mnogo stvari koje često rade. I, slično kao kad iOS sugerira sljedeću riječ koja bi se mogla iskoristiti u razgovoru, tako Edison Mail nudi cjelovite i konstruktivne rečenice pri odgovaranju na e-mail poruke. To na engleskom govornom području funkcionira odlično pa otuda popularnost klijenta.

Naravno, da bi se postiglo tako dobro predviđanje odgovora, Edison Mail mora imati uvid u ono što korisnici pišu. Samo, u pravilima korištenja aplikacije jasno je navedeno da se to ni s kim ne dijeli i da se koristi isključivo kako bi korisnici mogli dobiti najbolje moguće od onoga što Edison Mail nudi. Istina je drugačija...

Edison Mail sve te podatke je brižno čuvao te ih preprodavao, što se otkrilo u njegovu poslu s JP Morganom. Na površinu je "isplivao" dokument u kojem se navodi kako je Edison Mail prodao podatke da bi kompanije mogle donositi bolje odluke pri investiranju. Naravno, iz kompanije se brane.

"Kako bismo održali Edison Mail aplikaciju besplatnom i zaštitili privatnost korisnika odbijanjem postavljanja oglasa na nju, financiramo se kroz tehnologiju koja automatski prepoznaje komercijalne e-mail poruke te "izvlači" iz njih podatke na način da štiti anonimnost korisnika. Naša tehnologija načinjena je tako da ignorira osobne i poslovne e-mail poruke", naglasili su iz Edison Maila, ali teško je vjerovati u te riječi s obzirom da tako nešto nije navedeno unaprijed već tek sad kad treba opravdati preprodaju podataka.

Uz Edison Mail, slično rade Slice i Cleanfox. Nitko od njih ne dijeli zaradu s korisnicima, niti im dopušta uvid u to što se preprodaje i nitko ne namjerava prekinuti tu praksu jer još uvijek ne postoje jasne regulative kojima bi ih se natjeralo da postanu transparentniji. Pitanje je, u konačnici, gdje je granica?