Istraživanje odnosa kupaca tehnologije i krajnjih korisnika

Istraživanje odnosa kupaca tehnologije i krajnjih korisnika
Fotolia

Canon Europe utvrdio je da postoji jaz u komunikaciji i razumijevanju između osoba koje donose odluke o kupnji uredske IT opreme i potreba krajnjih korisnika. Taj nerazmjer, opisan u novom sveeuropskom istraživanju trendova u uredskoj tehnologiji, prijeti ograničavanjem vrijednosti koje tvrtke i ustanove uspijevaju izvući iz dugoročnih ulaganja u IT.

Neovisno izvješće, koje je naručio Canon Europe, temelji se na upitniku na koji je odgovorio 1671 krajnji korisnik i donositelj odluka te na šezdeset detaljnih razgovora, a osmišljeno je kako bi se osobama koje kupuju uredsku opremu i onima koji imaju utjecaj na taj proces olakšalo donošenje utemeljenih odluka o kupnji.

Iako se provode nastojanja da se u tvrtkama i ustanovama smanji upotreba papira, upitnikom je utvrđeno da su papirnati i elektronički dokumenti još uvijek temelj radnog života. No način na koji zaposlenici žele stvarati te dokumente i upravljati njima mijenja se zbog sve fleksibilnijih radnih aranžmana, pri čemu su glavni pokretači mogućnost mobilnog povezivanja i konzumerizacija IT tehnologija.

Istraživanjem je utvrđeno da se tvrtke i ustanove diljem Europe pokušavaju uhvatiti u koštac s nabavom tehnologije koja omogućuje neprekinut rad u pokretu, pri čemu tek velika manjina zaposlenike oprema pametnim telefonima i tablet-računalima, iako oni koji već koriste takve uređaje smatraju da su im nužni za obavljanje posla. Većina ispitanika izjavila je i da od IT odjela treba savjete i podršku kako bi u potpunosti optimizirala produktivnost pri radu u uredu ili izvan njega.

Tek četvrtina ispitanika smatra da u potpunosti razumije sve mogućnosti svoje uredske opreme, što znači da ne postoji djelotvorna komunikacija o prednostima koje im se nude. Istraživanje pokazuje i da se zaposlenici, umjesto da sudjeluju u nabavi tehnologije, osjećaju isključenima kada je riječ o odabiru tehnologije koja se kupuje za potrebe tvrtke.

„Tehnologija se neprestano razvija kako bi ispunila potrebe korisnika. U današnjim se uredima to događa brže no ikada, a nove radne navike pokretač su promjena. Da bi tvrtke i ustanove zadržale produktivnu radnu snagu, zaposlenici moraju osjećati da one vode računa o njihovim potrebama. Informiranje donositelja odluka o potrebama korisnika od ključne je važnosti za odabir odgovarajuće IT opreme, a sljedeći je korak educirati krajnje korisnike kako bi se zajamčilo njezino potpuno iskorištavanje.“, komentirao je Matt Wrighton, voditelj marketinga za Europu i Veliku Britaniju u tvrtki Canon Europe.

Održavanje sigurnosti pri rukovanju dokumentima također je tema koja naglašava raskorak između očekivanja krajnjih korisnika i onoga što pružaju IT odjeli. Više od dvije trećine ispitanih uredskih zaposlenika radi s povjerljivim ili osjetljivim dokumentima, no ispisuje ih na uređajima koji su svima dostupni.

Korisnici pretpostavljaju da njihova tvrtka ili ustanova ima djelotvornu strategiju upravljanja sigurnošću dokumenata, no zapravo je manje od pet posto donositelja odluka izjavilo da je sigurnost faktor pri odabiru strojne opreme za ispis, kopiranje ili skeniranje.