ICT na Ti: Sigurnost doma postaje sve važnija

ICT na Ti: Sigurnost doma postaje sve važnija

Foto: Shutterstock / Ilustracija

Svijest i briga o sigurnosti doma i obitelji kontinuirano raste, no kućni sigurnosni sustavi bez mogućnosti provjere alarma nisu od velike koristi. Korisnici danas imaju dvije mogućnosti i to mogu sami nadzirati svoje sustave za zaštitu doma, uglavnom putem mobilne aplikacije proizvođača opreme koju koriste ili pak mogu ugovoriti uslugu profesionalnog zaštitarskog nadzora.

U slučaju vlastitog nadzora, nastaje problem kada je korisnik nedostupan, npr. ako mu je telefon isključen, utišan ili jednostavno na vrijeme ne uoči alarm. Kućanstava koja koriste usluge profesionalnog nadzora trenutno ima jako malo, a razlog tome su, najčešće, nefleksibilni modeli ugovaranja, nedostatak digitalnih kanala prodaje te nedostatak podrške za sustave pametnih kuća, koji sve većem broju korisnika postaju odabir kod zaštite vlastitog doma.

Prateći trend rasta globalnog smart home tržišta, Zuluhood je i prvi omogućio jednostavno povezivanje velikog broja smart home sustava s alarmno-dojavnim centrima zaštitarskih kompanija, pojašnjava u novoj ICT na Ti emisiji Maja Krejči osnivačica ovog startupa.

Pametni sustavi zaštite, poput pametnih kamera, provalnih senzora, pametnih brava ili bežičnih detektora plina ili požara, očito su odabir sve većeg broja korisnika. Tako što korisnicima omogućuje da pametne sustave koriste kao standardne sigurnosne sustave i alarme usmjere na zaštitarske kompanije, Zuluhood zaštitarskim tvrtkama otvara posve novo tržište korisnika njihovih usluga koje su do sada bile rezervirane isključivo za profesionalne sustave tehničke zaštite.

Još iz kategorije

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

22.05.2022.

Na Huawei Digital Talent Summitu, organiziranom u sklopu UNESCO-ove Svjetske konferencije o visokom obrazovanju, sudjelovalo je više od 80 stručnjaka za sustav obrazovanja iz niza zemalja, uključujući Ivicu Šuška, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

21.05.2022.

Prema AmChamu, Hrvatska je jedna od zemalja EU koja se mogla pohvaliti zavidnom razinom digitalizacije zdravstva i zdravstvenog sustava. Međutim, počela je stagnirati. Preporuke za hrvatsko zdravstvo do 2027. baziraju se na digitalizaciji, podupiranju razvoja i korištenja digitalnih softverskih rješenja namijenjenih poticanju zdravlja i prevenciji bolesti i digitalnoj povezanosti svih segmenata zdravstvenog sustava (od bolnice, primarna zdravstvena zaštita, njega i rehabilitacija). Financije tu ne bi smjele biti prepreka jer se sredstva mogu povući iz EU fondova, dok je sam informatički sustav funkcionalan i na sasvim dobroj razini.

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

20.05.2022.

Hrvatski Telekom zajedno s tvrtkom Sustav javnih bicikala i Gradom Splitom danas je predstavio sustav javnih bicikala u Klisu, koji su u toj općini postavljeni u sklopu EU projekta 'Biraj biciklu!', ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.