VELIKA PRILIKA

Huawei i ITU lansirali novi program za ICT talente: Prijave otvorene i u Hrvatskoj

Huawei i ITU lansirali novi program za ICT talente: Prijave otvorene i u Hrvatskoj

Huawei omogućava i ubrzava digitalnu transformaciju diljem svijeta svojom tehnologijom, ali i brojnim programima kojima potiče ICT talente na dodatnu edukaciju i realizaciju najrazličitijih društveno korisnih projekata.

Pokazalo se to i na Mobile World Congressu, gdje je održan Huawei Talent Summit kojim se željelo pokazati na koji način obrazovanje i obuka mladih talenata mogu doprinijeti razvoju digitalnih vještina. U partnerstvu s Međunarodnom telekomunikacijskom unijom (ITU) najavljen je globalni Generation Connect Young Leadership (GCYLP) program koji ima za cilj podržati mlade vizionare iz cijelog svijeta potičući ih na stvaranje kreativnih projekata temeljenih na tehnologiji, s izraženim društveno korisnim utjecajem.

Godišnje će se izabrati 30 mladih ICT stručnjaka koji su na studiju iz STEM područja ili su nedavno diplomirali u tom području, a kojima će omogućiti dodatnu edukaciju i financijsku potporu za realizaciju svog projekta u iznosu od 5000 dolara, a najutjecajniji projekti dobit će dodatnih 5000 dolara za unapređenje rješenja. Huawei je pozvao sve zainteresirane da se prijave putem web stranice programa do 23. ožujka.

Najavljen GCYLP program otvoren je za prijave iz Hrvatske, a uz ovaj program Huawei će u Hrvatskoj i ove godine, već sedmu godinu zaredom, nastaviti sa Seeds for the future programom usmjerenim na studente završnih godina tehnoloških fakulteta. Huawei na taj način želi dodatno potaknuti interes za edukaciju u STEM području, što je ključno za uspješnu digitalnu transformaciju zemlje s obzirom da procjene govore da će Hrvatska do 2030. godine trebati 100.000 ICT stručnjaka, a trenutno ih ima oko 50.000.