HT je najpoželjniji poslodavac iz ICT industrije u Hrvatskoj

HT je najpoželjniji poslodavac iz ICT industrije u Hrvatskoj

Foto: Fotolia

Portal MojPosao predstavio je svoje najnovije, deseto po redu, istraživanje najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj te razloge njihove atraktivnosti. U istraživanju provedenom tijekom listopada, studenog i prosinca 2013. te siječnja 2014. sudjelovalo je gotovo 7.000 ispitanika. U istraživanju je sudjelovalo 59% žena i 41% muškaraca.

Većina ispitanika je mlađa od 32 godine (58%) i posjeduje srednju stručnu spremu (52%). S obzirom na radni status, malo više od polovice ispitanika je zaposleno (51%), 42% ih je nezaposleno, a 7% se još školuje. Najviše ispitanika dolazi iz Zagreba i okolice (46%), zatim s područja Središnje (10%) i Sjeverne Hrvatske (7%).

Rezultati se temelje isključivo na percepciji ispitanika, nema unaprijed ponuđenih odgovora, odnosno ispitanici redom navode tri poslodavca kod kojih bi se najradije zaposlili.

Petu godinu za redom prvo mjesto zauzela je tvrtka dm drogerie-markt. Ove godine prikupila je 19,53% bodova, što je povećanje od 4,43% u odnosnu na rezultate prethodnog istraživanja. Ispitanicima koji odabiru dm drogerie-markt kao poslodavca prvog izbora, presudni faktori su harmonični odnosi na radnom mjestu, visina plaće i ostale beneficije te sigurnost radnog mjesta.

Na drugom mjestu je po prvi put Müller s 3,04% bodova, dok je veliki skok doživjela tvrtka Lidl koja je prošle godine bila na jedanaestom mjestu, a ove godine zauzima visoko treće mjesto s 3%.

Rb

Ime poslodavca

Postotak bodova

1

dm

19,53%

2

Müller

3,04%

3

Lidl

3,00%

4

T-HT Grupa

2,99%

5

INA

2,27%

6

Agrokor

2,12%

7

Pliva

1,83%

8

HEP

1,79%

9

Google

1,77%

10

IKEA

1,75%

11

Atlantic Grupa

1,43%

12

VIPnet

1,38%

13

Zagrebačka banka

0,96%

14

Ericsson Nikola Tesla

0,95%

15

Microsoft

0,94%

16

PBZ

0,91%

17

Končar

0,76%

18

Coca-Cola

0,76%

19

Erste Banka

0,72%

20

Kaufland

0,67%

S obzirom na demografske karakteristike sudionika istraživanja, najatraktivnija tvrtka za oba spola je dm drogerie-markt, iako je žene (26,31%) preferiraju u odnosu na muškarce (9,77%). Muškarcima je na drugom mjestu T-HT Grupa, a ženama Müller, koji se kod muškaraca ne nalazi u prvih 10 najpoželjnijih poslodavaca.

Neovisno o stručnoj spremi, najpoželjniji poslodavac je ponovo dm drogerie-markt. Ispitanicima sa završenom srednjom školom drugi najpoželjniji poslodavac je Müller (4,43%).

Ispitanici s višom stručnom spremom na drugo i treće mjesto pozicionirali su T-HT grupu (3,38%), dok je visokoobrazovanim ispitanicama na drugom mjestu Pliva (2,88%), a T-HT grupa na trećem (2,79%).

S obzirom na dob ispitanika, pri odabiru poslodavca prvog izbora nema razlike – svima je najprivlačnija tvrtka dm drogerie-markt.

Zaposleni ispitanici bi najradije radili za dm drogerie-markt (20,54%), a na drugome mjestu im je T-HT Grupa (3,25%) koja je preuzela mjesto tvrtke IKEA, koja je sada na sedmom mjestu.

Kada su u pitanju nezaposleni, oni bi također najradije radili za dm drogerie-markt (20,23%), a drugi izbor im je Müller (3,5%).

'Na cijeni' je sigurnost radnog mjesta, posebice kod žena

Suprotno očekivanjima, visina plaće nije presudan faktor privlačnosti nekog poslodavca. Čak 67% ispitanika izdvojilo je sigurnost radnog mjesta kao najvažniji čimbenik atraktivnosti, a prema tom čimbeniku ispitanicima je najatraktivniji HEP.

Sigurnost radnog mjesta važnija je ženama nego muškarcima – 24% žena odabralo je upravo taj faktor kao presudni, dok je isto navelo 21% muškaraca.  Nešto značajnija razlika s obzirom na spol vidljiva je i kod kriterija 'prilika za napredak u struci' – 18,5% muškaraca smatra navedeno presudnim faktorom atraktivnosti nekog poslodavca, dok isto navodi 14% žena.

Drugi po redu čimbenik atraktivnosti poslodavca su harmonični odnosi na radnom mjestu (66%) prema kojem su najviše bodova dobili Google i IKEA. Slijedi socijalna odgovornost (56%), a taj kriterij najviše zadovoljava IKEA.

Prilika za hijerarhijsko napredovanje nalazi se po važnosti na zadnjem mjestu – 34% ispitanika odabralo je ovu opciju. Najveći broj bodova prema tom kriteriju ima Agrokor.

Svega 11% ispitanika radi za svog poslodavca prvog izbora

Bez obzira na radni status, najviše ispitanika (40%) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, dok bi ih 15% voljelo raditi u stranoj, a zatim u domaćoj instituciji (14%).  Kao i prošlih godina, u privatnoj tvrtki u pretežno domaćem vlasništvo voljelo bi raditi najmanje ispitanika, tek 13%.

Trenutno je samo 11% ispitanika zaposleno kod svog poslodavca prvog izbora što je smanjenje od 1% u odnosu na rezultate prošlogodišnjeg istraživanja. Nije poznato je li riječ o novozaposlenim ispitanicima, promjeni percepcije ili boljim radnim uvjetima.

Zanimljivo je da neovisno o gospodarskoj krizi više od polovice ispitanika (64%) često razmišlja o promjeni poslodavca. Samo ponekad o promjeni radnog mjesta razmišlja 27% ispitanika, dok njih 9% ne razmišlja o promjeni tvrtke.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.