DOMINACIJA NA TRŽIŠTU

Honor je ponovno najveći proizvođač pametnih telefona u Kini

Honor je ponovno najveći proizvođač pametnih telefona u Kini

Prema najnovijem izvješću o tržišnom učinku, koje su objavili Counterpoint, Canalys i IDC, HONOR se u trećem kvartalu 2023. u Kini vratio na prvo mjesto u tržišnom udjelu pametnih telefona.

U izvještaju Counterpointa istaknuto je kako je HONOR usredotočen na ponudu pristupačnijih proizvoda srednje klase s promotivnim cijenama za trgovce i potrošače te kako se ova strategija pokazala učinkovitom. HONOR tako prednjači na tržištu s udjelom od 18,3 posto, zahvaljujući nedavno lansiranim HONOR X50 i HONOR 90 pametnim telefonima.

Općenito, HONOR X50 serija fokusirana je na poboljšanje izdržljivosti, kao nova jedinstvena prodajna točka, što je dodalo zamah isporukama u trećem kvartalu. S druge strane, HONOR je pokazao ambicije u kategoriji preklopnih pametnih telefona, uključujući HONOR V torbicu i Magic Vs2, nudeći potrošačima različite specifikacije i raspone cijena uređaja.

"Honor se vratio na prvo mjesto nakon više od godinu dana, sa svoja 3 nova sklopiva modela poboljšavši svoju poziciju u segmentu visoke klase od 600 USD", naglasio je IDC.

A kada je riječ o tržištu sklopivih uređaja, HONOR Magic V2 zauzeo je prvo mjesto među svim sklopivim modelima u trećem kvartalu 2023. u Kini.