Flappy bird dnevno zarađuje oko 50 tisuća dolara čak i nakon povlačenja

Flappy bird dnevno zarađuje oko 50 tisuća dolara čak i nakon povlačenja

Bio je to zanimljiv i poučan mjesec u vezi poslovanja oko mobilnih aplikacija. Na temelju dnevnog preuzimanja (čak 2 milijuna) igra Flappy Bird je zaradila oko 50.000 dolara dnevno. Da, dobro ste pročitali. Dnevno, ne mjesečno ili godišnje.

Supercell pak zarađuje više od 5 milijuna dolara dnevno od svojih dviju mobilnih aplikacija, Clash of Clans i Hay Day. Clash of Clans je otprilike dvostruko profitabilan kao Hay Day, što bi značilo kako Clash of Clans zarađuje 3 milijuna dolara dnevno. Flappy Bird se oslanja isključivo na neučinkovite banner oglase, dok Clash of Clans sistem zarade temelji na kupnji sustava koji pomaže igračima da ubrzaju igru.

Inače, Dong Nguyen, autor popularne mobilne igrice Flappy Bird, odlučio je ugasiti ovu popularnu igru zbog, navodno, njezine ogromne popularnosti.  Dong Nguyen je na Twitteru napisao  "Ne mogu više izdržati".

Igra se sastoji u tome da igrač mora upravljati ptičicom i izbjegavati prepreke koje joj se nalaze na putu. Zanimljivo je kako su mnogi igrači zbog težine same igre postali frustrirani i nisu se previše odmakli od samog početka igrice.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.