Flappy bird dnevno zarađuje oko 50 tisuća dolara čak i nakon povlačenja

Flappy bird dnevno zarađuje oko 50 tisuća dolara čak i nakon povlačenja

Bio je to zanimljiv i poučan mjesec u vezi poslovanja oko mobilnih aplikacija. Na temelju dnevnog preuzimanja (čak 2 milijuna) igra Flappy Bird je zaradila oko 50.000 dolara dnevno. Da, dobro ste pročitali. Dnevno, ne mjesečno ili godišnje.

Supercell pak zarađuje više od 5 milijuna dolara dnevno od svojih dviju mobilnih aplikacija, Clash of Clans i Hay Day. Clash of Clans je otprilike dvostruko profitabilan kao Hay Day, što bi značilo kako Clash of Clans zarađuje 3 milijuna dolara dnevno. Flappy Bird se oslanja isključivo na neučinkovite banner oglase, dok Clash of Clans sistem zarade temelji na kupnji sustava koji pomaže igračima da ubrzaju igru.

Inače, Dong Nguyen, autor popularne mobilne igrice Flappy Bird, odlučio je ugasiti ovu popularnu igru zbog, navodno, njezine ogromne popularnosti.  Dong Nguyen je na Twitteru napisao  Ne mogu više izdržati".

Igra se sastoji u tome da igrač mora upravljati ptičicom i izbjegavati prepreke koje joj se nalaze na putu. Zanimljivo je kako su mnogi igrači zbog težine same igre postali frustrirani i nisu se previše odmakli od samog početka igrice.