CROZ okupio studente na Virtual Job Fairu i prima prijave za prakse

CROZ okupio studente na Virtual Job Fairu i prima prijave za prakse

Zagrebačka IT tvrtka CROZ niti u vrijeme epidemioloških mjera ne odustaje od edukacije mladih snaga kroz ljetne studentske prakse. Organizirali su prvi hrvatski Virtual Job Fair, nakon kojega su zatrpani prijavama zainteresiranih studenata.

Odlučni da i ove godine održe studentske prakse, zagrebačka IT tvrtka CROZ se nije dala smesti otkazanim sajmovima karijera na fakultetima već je organizirala vlastiti Virtual Job Fair, ističu u kompaniji i dodaju da su se CROZ-ovci jedan cijeli dan sredinom svibnja posvetili tome da na Zoomu okupe studente i predstave im tvrtku te objasne kako funkcionira njihov Ljetni akcelerator.

„CROZ je oduvijek bio tvrtka s puno studenata u svojim redovima, uvijek smo ulagali puno vremena i truda u program studentskih praksi. Većina naših stalnih zaposlenika s nama je još od studentskih dana, a dobar dio sadašnjih mentora u CROZ su stigli kao studenti, na praksu! To najbolje pokazuje zašto je studentska praksa odličan način da studenti upoznaju čime se mi bavimo, kako stvaramo velike projekte i kako dolazimo do najboljih rješenja za naše klijente“, objašnjava Mura Kokotović, voditeljica ljudskih resursa u CROZ-u.

Koliko su u CROZ-u posvećeni ljetnim praksama najbolje govori činjenica da se na virtualnom Job Fairu angažiralo više od 40 zaposlenika kako bi zainteresiranim studentima - a primili su više od 230 prijava - što bolje približili tvrtku. Osim općenitih informacija o tvrtki, kulturi, tehnologijama i projektima, u zasebnim „pub“ sessionima studenti su mogli detaljnije saznati o tome što i kako u CROZ-u rade developeri, sistemaši, data inženjeri, poslovni analitičari, UX/UI dizajneri i front-end developeri te o CROZ-ovom riječkom uredu i tamošnjim ljetnim praksama.

CROZ-ov Ljetni akcelerator poznat je kao vrlo kvalitetna praksa tijekom koje studenti ne gube vrijeme na odrađivanje dosadnih poslova, nego rade na pravim projektima s minimalno dva mentora te u malim i agilnim timovima prolaze sve faze rada na IT projektu.

„Kad sam se prijavljivala na Ljetni akcelerator, obećali su mi da ću raditi na stvarnom projektu, da ću naučiti nove stvari i da ću se zabaviti. Na kraju sam dobila puno više. Moj je tim radio na unapređenju poslovanja jedne od vodećih kompanija. Dobila sam priliku puno naučiti, ne samo od odličnih mentora, nego i od pametnih mladih ljudi s kojima sam bila u timu“, govori jedna od bivših polaznica Marija Pezić, danas data inženjerka u CROZ-u.

Prijave za Ljetni akcelerator u CROZ-u traju do 15. lipnja, a studenti će s mentorima raditi i upijati znanje od 13. srpnja do 25. rujna.  U CROZ-u kažu da na praksu primaju developere, poslovne analitičare, data inženjere, sistem inženjere i UX/UI dizajnere/front-end developere.

Još iz kategorije

Neposredno prije očekivanog ulaska u ERM II nešto veće oscilacije tečaja

Neposredno prije očekivanog ulaska u ERM II nešto veće oscilacije tečaja

06.07.2020. komentiraj

Kretanje tečaja kune prema euru, zajedničkoj valuti eurozone, obilježava dugogodišnja stabilnost. Kada se promatraju promjene prosječnih godišnjih tečajeva, pokazuje se da je u posljednjih petnaest godina prosječna godišnja stopa rasta iznosila tek -0,1%, pri čemu je najveća promjena između dvije godišnje vrijednosti zabilježena u 2011. godini.

Komunikacija i pričanje priča na drugačiji način

Komunikacija i pričanje priča na drugačiji način

06.07.2020. komentiraj

Prva DK poslovna konferencija u prirodi, koja se nakon mjeseci izolacije održala u Maksimirskom perivoju 30. lipnja i 1. srpnja u after-work terminu, uz potrebne mjere sigurnosti i distance, uspješno je otvorila ljetnu sezonu te domaćoj komunikacijskoj industriji omogućila dugo priželjkivano te prijeko potrebno druženje i razmjenjivanje dojmova nakon nekoliko izazovnih mjeseci.

Besplatno obrazovanje za atraktivna IT zanimanja

Besplatno obrazovanje za atraktivna IT zanimanja

06.07.2020. komentiraj

Video animacija, virtualna i proširena stvarnost i 3D modeliranje programi su obrazovanja, odnosno edukacije koje Učilište Studium nudi potpuno besplatno za sve zainteresirane studente, nezaposlene osobe, freelancere ili poduzetnike.