Bivši VP u Tesli Chris Porritt pridružio se Rimac automobilima kao CTO

Bivši VP u Tesli Chris Porritt pridružio se Rimac automobilima kao CTO

Rimac Automobili imenovao je bivšeg glavnog inženjera Aston Martina, potpredsjednika tehničkog inženjerstva u Tesli te glavnog za Appleove posbne projekte Chrisa Porritta na mjesto glavnog tehnološkog službenika. On će izravno odgovarati osnivaču CEO kompanije Mati Rimcu. Kako ističu iz Rimac automobila njegov fokus će biti na nove projekte.

„Započeli smo u zemlji koja nije poznata po razvoju automobila. Toliko smo naučili putem pokušaja i pogrešaka koliko je bilo teško privući ljude iz drugih zemalja, što je proces učinio izazovnim, ali uzbudljivim. Ne mogu zamisliti kakav bi bio naš put i koliko bismo sada bili kad bismo imali Chrisa sa sobom od ranih dana. Imao sam zabrinutosti da ljudi s velikim industrijskim iskustvom neće odgovarati našem kulturom i duhu tvrtke. Međutim, kao automobilski entuzijast koji se sam umaza, "Chris prljave ruke" Chris se uklapa odmah od prvog trenutka. Dijelimo isti način razmišljanja: želimo razviti automobile koji podižu traku, zabavni su i izvrsni. Jedva čekam da vidimo što ćemo moći zajedno stvoriti“, komentirao je Mate Rimac.

S karijerom koja je trajala više od tri desetljeća, Porritt je nadgledao razvoj niza performansi te razvoj električnih vozila. Tijekom svojih 16 godina u Aston Martinu, bio je glavni inženjer za ručno izrađenu, ograničenu proizvodnju hiper-automobila One-77 i V12 Vantage Zagato. On se 2013. preselio u Kaliforniju kako bi postao Teslin inženjer, a potom i radio za Apple, gdje je obavljao visoku ulogu u grupi za posebne projekte. Njegovo kombinirano iskustvo razvoja vrhunskih superautomobila u Aston Martinu, inženjering električnih vozila Tesle i njegov entuzijazam u trkačkim automobilima čine ga savršenim dodatkom za tim Rimac.

"Prilika za pridruživanje Rimac Automobili je san inženjera. Budući da gotovo svaku ključnu komponentu dizajnira i gradi unutar tvrtke Rimac, to nam daje slobodu da stvorimo nešto što nije za razliku od bilo čega ono što je prije učinjeno u Hypercar svijetu. Rimac je savršeno mjesto za korištenje mog kombiniranog iskustva u inženjeringu superautomobila u Aston Martinu i EV inženjerskog iskustva koje sam stekao u Kaliforniji. Što je tim već postigao s razvojem C_Two do sada je fenomenalno, i radujem se upravljačkom inženjerskom razvoju budućih Rimac proizvoda koji će potaknuti okvir performansi“, ističe Porritt.