Bivši VP u Tesli Chris Porritt pridružio se Rimac automobilima kao CTO

Bivši VP u Tesli Chris Porritt pridružio se Rimac automobilima kao CTO

Rimac Automobili imenovao je bivšeg glavnog inženjera Aston Martina, potpredsjednika tehničkog inženjerstva u Tesli te glavnog za Appleove posbne projekte Chrisa Porritta na mjesto glavnog tehnološkog službenika. On će izravno odgovarati osnivaču CEO kompanije Mati Rimcu. Kako ističu iz Rimac automobila njegov fokus će biti na nove projekte.

„Započeli smo u zemlji koja nije poznata po razvoju automobila. Toliko smo naučili putem pokušaja i pogrešaka koliko je bilo teško privući ljude iz drugih zemalja, što je proces učinio izazovnim, ali uzbudljivim. Ne mogu zamisliti kakav bi bio naš put i koliko bismo sada bili kad bismo imali Chrisa sa sobom od ranih dana. Imao sam zabrinutosti da ljudi s velikim industrijskim iskustvom neće odgovarati našem kulturom i duhu tvrtke. Međutim, kao automobilski entuzijast koji se sam umaza, "Chris prljave ruke" Chris se uklapa odmah od prvog trenutka. Dijelimo isti način razmišljanja: želimo razviti automobile koji podižu traku, zabavni su i izvrsni. Jedva čekam da vidimo što ćemo moći zajedno stvoriti“, komentirao je Mate Rimac.

S karijerom koja je trajala više od tri desetljeća, Porritt je nadgledao razvoj niza performansi te razvoj električnih vozila. Tijekom svojih 16 godina u Aston Martinu, bio je glavni inženjer za ručno izrađenu, ograničenu proizvodnju hiper-automobila One-77 i V12 Vantage Zagato. On se 2013. preselio u Kaliforniju kako bi postao Teslin inženjer, a potom i radio za Apple, gdje je obavljao visoku ulogu u grupi za posebne projekte. Njegovo kombinirano iskustvo razvoja vrhunskih superautomobila u Aston Martinu, inženjering električnih vozila Tesle i njegov entuzijazam u trkačkim automobilima čine ga savršenim dodatkom za tim Rimac.

"Prilika za pridruživanje Rimac Automobili je san inženjera. Budući da gotovo svaku ključnu komponentu dizajnira i gradi unutar tvrtke Rimac, to nam daje slobodu da stvorimo nešto što nije za razliku od bilo čega ono što je prije učinjeno u Hypercar svijetu. Rimac je savršeno mjesto za korištenje mog kombiniranog iskustva u inženjeringu superautomobila u Aston Martinu i EV inženjerskog iskustva koje sam stekao u Kaliforniji. Što je tim već postigao s razvojem C_Two do sada je fenomenalno, i radujem se upravljačkom inženjerskom razvoju budućih Rimac proizvoda koji će potaknuti okvir performansi“, ističe Porritt.

Još iz kategorije

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

05.08.2020. komentiraj

Završetkom pregovora o proračunu i financijskoj budućnosti EU Hrvatska je dobila 22 milijarde eura što je dvostruko više u odnosu na prošli financijski okvir. Ukupan iznos od 22 milijarde eura za narednu financijsku perspektivu gotovo je dvostruko veći od iznosa u prethodnoj financijskoj perspektivi, u kojoj je na raspolaganju bilo 10,7 milijardi eura.

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

04.08.2020. komentiraj

Poziciju novog direktora Bolta u Hrvatskoj, vodeće europske platforme za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, preuzeo je Tomislav Lukačević. Svoju karijeru u Boltu započeo je na poziciji specijalista za operativne poslove 2018. godine, odmah na samom početku kada je tvrtka tek ulazila na tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify. Pokrenuo je poslovanje u Hrvatskoj s još dvoje specijalista, a nakon vrlo kratko vremenskog perioda promoviran je na poziciju menadžera za operativne poslove. A danas će na novoj poziciji upravljati cjelokupnim poslovanjem vožnji na zahtjev i koordinirati aktivnosti sa središnjicom u Estoniji.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

04.08.2020. komentiraj

Podaci agencije Promocija Plus pokazuju da je Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020. Pandemija koronavirusa pokosila je kompletno automobilsko tržište Unije, a najviše su stradale zemlje naslonjene na turizam.