Aplikacija koja osobama s disleksijom pomaže u čitanju

Aplikacija koja osobama s disleksijom pomaže u čitanju

Čitanjem se stječu znanja i šire horizonti. No, ono što je za mnoge užitak, za osobe s disleksijom - prema nekim istraživanjima čak 10 posto hrvatske populacije su osobe s disleksijom - čitanje predstavlja nepremostiv izazov koji sa sobom nosi niz frustracija. Međutim, rješenje postoji i razvija se u Hrvatskoj, a vi ga možete podržati svojim financijskim doprinosom kroz  Funderbeam platformu.

Danas u srijedu, 27. ožujka 2019. godine u 11:30 sati na Funderbeam platformi lansirat će se kampanja tvrtke OmoLab. OmoLab je višestruko nagrađivani startup koji okuplja stručnjake, tvrtke i institucije različitih profila sa ciljem razvoja alata za osobe s poteškoćama u čitanju.

Startup OmoLab, jedan od pobjednika treće generacije ZICER-ovog predakceleracijskog programa Startup Factory,  razvio je mobilnu aplikaciju OmoReader. Kroz skupinu funkcija ova aplikacija osobama s disleksijom pomaže u čitanju. Osnova ovog rješenja je posebno oblikovano i prilagođeno OmoType pismo. OmoReader u Hrvatskoj u ovome trenutku ima više od 4000 korisnika od kojih su više od 1000 osobe s disleksijom. Već sada su potpisani ugovori s malim i velikim izdavačkim kućama koje integriraju OmoType i OmoReader rješenja u svoja digitalna i tiskana izdanja. Daljnji razvoj i izlazak na strana tržišta ove vrijedne aplikacije financirat će se ulaganjem u kapital putem Funderbeam SEE platforme. Na ovaj način nudi se investiranje svima onima koji žele podržati razvoj ovog jedinstvenog projekta. Minimalno ulaganje u OmoLab iznosi 250 eura, a opširnije informacije o tvrtki i budućem poslovanju bit će dostupne na Funderbeam platformi nakon objave kampanje.