Telemach želi postati ravnopravni treći integrirani operator

Telemach želi postati ravnopravni treći integrirani operator

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Kupnjom Optima Telekoma glavni cilj Telemach Hrvatska je postati ravnopravan treći domaći integrirani telekom operator, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina. Prema njegovim riječima zajedno s Optimom, biti u mogućnosti konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom konvergentnih usluga koje uključuju cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga, uključujući i TV.

Telemach Hrvatska je nakon kupnje Optima Telekoma konvergentni operator. Kako ide spajanje Optime u sustav Telemacha i što to znači za korisnike?

Daljnjim strateškim povezivanjem Telemacha Hrvatske s Optima Telekomom stremimo našim korisnicima pružiti konvergentnu uslugu što će dodatno učvrstiti našu tržišnu poziciju ravnopravnog trećeg integriranog operatora, čime ćemo potaknuti snažnije tržišno natjecanje.

Vrijednost toga uskoro će osjetiti svi korisnici telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj budući da ćemo, zajedno s Optimom, biti u mogućnosti konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom konvergentnih usluga koje uključuju cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga, uključujući i TV.

Danas nudite 4 D pakete - mobilna, fiksna, internet, televizija. Kakvi su budući planovi s obzirom na cijelu situaciju i snažan utjecaja rasta cijene koji je posljedično izazvao rast cijena i telekom usluga pa tako i Telemacha?

U Telemachu našim korisnicima želimo pružiti najbolje korisničko iskustvo, pružajući im najveću vrijednost za novac na tržištu, prateći pritom njihove navike i osluškujući korisničke potrebe. Konvergencija je svakako jedan od koraka koje vode u smjeru zadovoljenja korisničkih potreba, no ne i jedini. Temeljna komparativna prednost naših proizvoda u odnosu na konkurenciju je jednostavnost. Naši su proizvodi svima razumljivi, u skladu s onim što naši korisnici traže od nas – imamo mali broj paketa, ne prodajemo usluge koje im ne trebaju, ne koristimo mala slova i nema dodatnih skrivenih troškova. Prilikom unaprjeđenja usluga svim korisnicima omogućavamo iste uvjete - bez obzira jesu li s nama dulje vrijeme ili su se tek pridružili Telemach obitelji.

Promjenama zakona o elektroničkim medijima i telekomi ulaze u proizvodnju sadržaja. Kakvi su planovi Telemacha u ovome segmentu?

Kao dio United Grupe, Telemach Hrvatska fokusiran je na distribuciju sadržaja te u ovom trenutku nemamo planova u segmentu proizvodnje televizijskog sadržaja.

Još iz kategorije

Rastu prihodi od TV usluga

Rastu prihodi od TV usluga

04.10.2022.

Domaći telekom regulator HAKOM prikupio je i obradio podatke o prihodima od TV usluga koji su u drugom kvartalu ove godine na godišnjoj razini porasli 4,51 posto na 220,86 milijuna kuna.

Europski telekomi trebaju 150 milijardi eura ulaganja kako bi ispunili očekivanja

Europski telekomi trebaju 150 milijardi eura ulaganja kako bi ispunili očekivanja

04.10.2022.

Nije novost reći da se EU suočava s manjkom ulaganja u mrežu od 150 milijardi eura kako bi dosegla svoje ciljeve povezivosti do 2025. godine, ističe se u novom istraživanju Strand Consultinga te dodaju da je zanimljivije pitanje zašto politike Europske komisije za poticanje ulaganja nisu uspjele.

Rast potrošnja i objedinjene usluge

Rast potrošnja i objedinjene usluge

04.10.2022.

Najnoviji podaci domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a za tržište internetskih usluga pokazuje kako je ukupni podatkovni promet HT-a, Iskona, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska i Optima Telekoma porastao na godišnjoj razini u drugom kvartalu ove godine za 19,24 posto na ukupno potrošenih 792,71 milijuna GB. Podatkovni promet u fiksnim mrežama veći je 19,24 posto na 548,59 milijuna GB, a istim postotkom rastao je i mobilni podatkovni promet koji je dosegao 244,11 milijuna GB.