Telemach Hrvatska godinu zaključuje s pojačanjima u upravi

Telemach Hrvatska godinu zaključuje s pojačanjima u upravi

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Upravi Telemacha Hrvatska pridružile su se dvije nove članice – Danijela Bistrički Morović na poziciji glavne direktorice za tehniku i Matija Mandić kao glavna direktorica za financije. Ovim pojačanjem Telemach Hrvatska odgovorit će na izazove koje im nosi nova tržišna pozicija i uloga nacionalnog konvergentnog operatora. Zahvaljujući kadrovskom osnaživanju, Uprava Telemacha danas ima čak 50 posto žena u svojem sastavu, što je iznad hrvatskog prosjeka i čime je Telemach postao prvi teleoperator s 50-postotnim udjelom žena u upravi.

Telemach Hrvatska odnedavno je od isključivo mobilnog operatora postao nacionalni operator koji pruža cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga korisnicima u svim dijelovima Hrvatske.

Tako Telemachovi korisnici danas mogu koristiti mobilne, fiksne i TV usluge, a pripajanjem Optime značajno je ojačan segment poslovnih korisnika koje sada očekuju visokokvalitetne fiksne, mobilne, ICT usluge i poslovna rješenja na Telemachovoj infrastrukturi. Telemach Hrvatska nastavlja s ulaganjima u optiku i mobilnu mrežu držeći se plana da kroz petogodišnje razdoblje, uloži 1,7 milijardi kuna u mrežnu infrastrukturu.

„U srži našeg poslovanja su jednostavnost, transparentnost i povjerenje. Te nas vrijednosti diferenciraju od ostalih i temelj su svega što radimo. Vjerujem da je upravo fer odnos ključan za izgradnju kvalitetnih odnosa s našim korisnicima te da nam snaga koja proizlazi iz pozicije tržišnog izazivača može pomoći da u budućnosti postanemo oni kojima najveći broj korisnika daje svoje povjerenje. Dokazali smo da držimo do svoje riječi. Sve što smo najavili u posljednje dvije godine to smo i ostvarili, čak i više. U Hrvatsku smo doveli najnaprednije tehnologije od kojih su neke iznad svega do sada viđenog na hrvatskom tržištu, značajno smo ojačali našu bazu znanja te smo napravili značajni iskorak u kvaliteti usluga i njihovoj dostupnosti, čime smo postavili čvrste temelje koji će nam omogućiti da postanemo operator koji će osigurati najbolje korisničko iskustvo na domaćem telekom tržištu“, izjavio je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

EON TV nastavlja nuditi najbolje televizijsko iskustvo na tržištu, nudeći daleko više kanala i videoklub naslova nego itko drugi na tržištu po vrlo konkurentnim cijenama, a zajedno sa satelitskom pokrivenošću Total TV-a korisnici imaju priliku konzumirati bogatiji televizijski sadržaj i na najnedostupnijim lokacijama.

Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga koje je omogućeno integracijom Optime i Total TV-a, ubuduće će Telemach snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom, čime će jača i Telemachova tržišna pozicija.

Iza Telemacha su velika infrastrukturna ulaganja pa je tako u 2022. godini najbrža 10 giga optička mreža dostupna za preko 100.000 hrvatskih kućanstava u Zagrebu, Splitu, Zadru Osijeku i Rijeci, a super brzom 5G mrežom u rekordnom je roku pokrivena cijela Hrvatska.

„Telemach je u svega dvije godine napravio značajni iskorak u kvaliteti i dostupnosti pa danas mobilne, fiksne i TV usluge omogućuje korisnicima u svim dijelovima zemlje, što ga čini ravnopravnim izazivačem na telekom tržištu spremnim osigurati najbolje korisničko iskustvo i vratiti povjerenje korisnika u telekome“, zaključuje Ježina.

Još iz kategorije

EK u veljači najavljuje promjene i pomoć telekomima u uvođenju 5G mreže

EK u veljači najavljuje promjene i pomoć telekomima u uvođenju 5G mreže

27.01.2023.

Novi prijedlog Europske komisije, koji bi trebao biti objavljen u veljači, opisat će promjene postojećih propisa kako bi se operaterima pomoglo s troškovima uvođenja 5G. Prema medijskim izvješćima, ovo će biti dio šireg plana da svi građani imaju pristup gigabitnoj povezivosti do 2030. godine.

HT gradi širokopojasni pristup internetu na području Grada Dubrovnika i općina Dubrovačko primorje, Konavle te Župa dubrovačka

HT gradi širokopojasni pristup internetu na području Grada Dubrovnika i općina Dubrovačko primorje, Konavle te Župa dubrovačka

26.01.2023.

Najjači domaći telekom operator HT započeo je projekt izgradnje optičke infrastrukture na području Grada Dubrovnika i općina Dubrovačko primorje, Konavle te Župa dubrovačka, čime će na utvrđenih 9.065 'bijelih' adresa na ovom području biti omogućen brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.

Telemach spajanjem Rijeke na 10 Giga optičku mrežu zaokružuje prvi val investicijskog ciklusa u velikim gradovima

Telemach spajanjem Rijeke na 10 Giga optičku mrežu zaokružuje prvi val investicijskog ciklusa u velikim gradovima

25.01.2023.

10 Giga optička mreža već danas je dostupna za preko 100.000 kućanstava u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci, a njezina prednost su internetske brzine kakvima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve, ističu iz trećeg po veličini domaćeg telekoma Telemach Hrvatska.