Skupna tužba protiv T-Mobilea

Skupna tužba protiv T-Mobilea
DepositPhotos

Pogođeni korisnici tužili su T-Mobile US u vezi s nedavnim kibernetičkim napadom, a kršenje je utjecalo na 37 milijuna korisnika. Dva tužitelja tvrde da je tvrtka nemarno zaštitila kupce.

U sudskom podnesku pred okružnim sudom SAD-a na Floridi, tužiteljica Christine Cortazal iznijela je tužbu za naknadu štete od američkog operatera, predvodeći tužbu u ime svih pogođenih korisnika. Cortazal je tvrdio da T-Mobile nije pokazao razumnu brigu u osiguravanju osjetljivih osobnih podataka. Ona traži naknadu za sebe i sve osobe koje su na sličan način pogođene. Gotovo identičnu tužbu podnijela je Jennifer Baughman sudu u Kaliforniji.

T-Mobile je nedavno objavio pojedinosti kibernetičkog napada koji je započeo u studenom 2022. i koji je operater prvi put identificirao 5. siječnja. Tvrtka tvrdi da je zaustavila napad unutar 24 sata od prve identifikacije, ali je priznala da su podaci uključujući prava imena korisnika, adrese za naplatu, telefonske brojeve, datum rođenja i informacije o računu bili ugroženi. U podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu, T-Mobile je priznao da će se zbog toga vjerojatno suočiti sa značajnim troškovima. Operater je pristao platiti 350 milijuna dolara za nagodbu tužbe 2022. godine, nakon povrede koja je utjecala na više od 100 milijuna korisnika.