Prihodi od TV usluga stabilni, broj korisnika sporo raste

Prihodi od TV usluga stabilni, broj korisnika sporo raste
DepositPhotos / Ilustracija

U drugom ovogodišnjem kvartalu prihodu od TV usluga porasli su 1,32 posto i dosegli 200,47 milijuna kuna, pokazuju najnoviji podaci domaćeg regulatora Hrvatska agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM). Kao i prohodi tako je i neznatno povećan ukupan broj korisnika koji je sada tako veći 1,16 posto i dosegao je ukupno 835,56 tisuća korisnika.

Od toga je najveći dio i to više od 50 posto tržišta zauzeo segment IPTV korisnika i njih je bilo 439,32 tisuće uz rast na godišnjoj razini od 1,7 posto. Nakon toga slijedi segment TV korisnika na kabelskoj televiziji kojih je bilo 0,51 posto manje i njihov broj se zaustavio na 176,44 tisuće. Nakon toga slijedi segment korisnika satelitske televizije kojih je 147,78 tisuća uz rast od minimalnih 0,04 posto.

Kada se pogleda broj kućanstava koji koriste samo digitalnu zemaljsku TV što uključuje  broj priključaka KTV + broj priključaka IPTV + broj priključaka SAT TV+ ukupni broj priključaka zemaljske naplatne TV koji h je 72 tisuće ispada da je tih korisnika 644,95 tisuća. Podaci HAKOM-a pak govore kako je ipak u eri tehnologije 2,6 posto kućanstava bez priključka na televiziju.