British Telecom i Ericsson dogovorili novo višegodišnje partnerstvo oko 5G mreža

British Telecom i Ericsson dogovorili novo višegodišnje partnerstvo oko 5G mreža

Foto: DepositPhotos

Britanski BT i švedski Ericsson najavili su novo višegodišnje partnerstvo vrijedno više milijuna funti za pružanje komercijalnih 5G privatnih mreža na tržištu Velike Britanije, što je značajno jer se radi o prvom sporazumu te vrste u zemlji.

Ericsson Private 5G je namjensko, namjensko i agilno rješenje za privatnu mrežu koje pruža zajamčeno visokoučinkovitu unutarnju i vanjsku 5G staničnu pokrivenost, što ga čini prikladnim za niz namjena, posebno u okruženjima kao što su tvornice, obrazovni kampusi, i druge velike web-lokacije na kojima je važna sigurnost i povezivost s ultra-niskim kašnjenjem, stoji u službenoj definiciji ove privatne mreže.

Također, nove aplikacije i IoT mogućnosti mogu se omogućiti putem iste te mreže kako bi se poboljšala produktivnost, optimiziralo poslovanje i potaknule uštede troškova, kao što su praćenje imovine, prediktivno održavanje, povezani senzori, obrada podataka u stvarnom vremenu, automatizacija i robotika. Dakle, nudi se širok spektar mogućnosti.

Prema prognozi MarketResearch.com, predviđa se da će privatne 5G mreže rasti prosječnom stopom od 40 posto godišnje između 2021. i 2028., kada će tržište vrijediti 14 milijardi američkih dolara. Naravno, obje kompanije vjeruju da će preuzeti osjetan "dio kolača".

Inače, BT i Ericsson su radili zajedno na nekoliko velikih projekata koji uključuju privatne 5G mreže, uključujući luku Belfast u Sjevernoj Irskoj, čime su ubrzali njenu ambiciju da postane najbolja regionalna pametna luka na svijetu. Pritom su postavili 5G privatnu mrežu na 35 hektara operativne luke.

To pomaže u poticanju operativne učinkovitosti i ubrzavanju njezine digitalne transformacije kroz optimizaciju procesa u transportu, logistici, lancu opskrbe i otpreme, kao i jačanju produktivnosti kroz neometano odvijanje lučkih operacija.

Također, partnerstvo će omogućiti BT-u da prodaje proizvode nove generacije mobilne mreže kompanijama i raznim organizacijama u sektorima kao što su proizvodnja, obrana, obrazovanje, maloprodaja, zdravstvo, transport i logistika... Tako nešto uistinu donosi cijeli niz prilika.

Još iz kategorije

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

30.06.2022.

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu, objavili su iz najjačeg domaćeg telekom operatora. Nagrade su rezultat analize više od 39 milijuna uzoraka ukupno, prikupljenih od svih pružatelja fiksnih i mobilnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022, tvrde u HT-u.

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

29.06.2022.

Nakon tri godine provedene u A1 Hrvatska na poziciji glavnog direktora za financije Goran Manestar nastavio je karijeru izvan kompanije, a na njegovo mjesto dolazi Goran Angjeleski, koji je bio direktor financija i kontrolinga u A1 Makedoniji. Goran Angjeleski poziciju glavnog direktora za financije klastera A1 Hrvatska i A1 Makedonija preuzima od 1. srpnja 2022.

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.