Zašto je Check Point Harmony Endpoint savršena zaštita za vaše zaposlenike?

Zašto je Check Point Harmony Endpoint savršena zaštita za vaše zaposlenike?

Danas, više nego ikad, sigurnost na računalu igra ključnu ulogu u omogućavanju slojevite i potpune zaštite kod rada na daljinu. Sigurnost na EndPointu (krajnja točka, odnosno korisnički PC, laptop i sl.) je zapravo jedan od najvažnijih čimbenika informatičke sigurnosti u cyber svijetu. Prema ENISA izvještaju iz 2020. godine preko 70 % cyber napada usmjereno je upravo prema korisničkim računalima kao krajnjim točkama.

Neodgovarajuća zaštita može ugroziti sigurnost cijelog poduzeća. Kako udaljena računala služe kao pristupne točke korporativnim, iskorištavaju se za polazišne točke napada na korporativno okruženje jer su često najslabija karika na računalnoj mreži. Ranjivost aplikacija i neovlašten pristup nezaštićenim podacima propusti su koji se mogu i moraju izbjeći. Isto vrijedi i za phishing napade koji ciljaju ljudsku neopreznost (npr. kod sugestivnih radnji tipa promijenite vaš password na OneDriveu koji ima cilj izvući informacije o korisničkom računu zaposlenika).

Potpuna zaštita računala štiti uređaje od poznatih i nepoznatih prijetnji. Učinkovito sigurnosno rješenje mora pružiti tri linije obrane:

  • Otkrivanje i prevencija – točno otkrivanje izvora napada te učinkovita i brza prevencija,
  • Mrežna izolacija za zaražena računala,
  • Forenzička analiza i izvještavanje – automatizirana forenzika za brzu sanaciju, osim toga, po događaju rješenje mora obavijestiti administratora o rizicima u stvarnom vremenu kako bi se spriječili budući napadi.

To je pristup koji umanjuje rizik i pruža prevenciju u realnom vremenu (Prevention-first pristup). U svijetu cyber  sigurnosti,  real time  prevencija  prijetnji,  prije nego  što  se  one  infiltriraju u  mrežu,  je  ključna  u  blokiranju  budućih  napada.  I  u  Check  Pointovom novom  istraživanju  79 %  ispitanika  je reklo  da  im  je  glavni  prioritet  pooštravanje mrežne sigurnosti  i  fokusiranje na sprečavanje napada.

Današnje složeno poslovno okruženje u kojem se kombinira rad iz ureda, rad na daljinu i u kojem se zaposlenici spajaju na razne javne mreže, osjetljivo je na informatičke prijetnje. Harmony Endpoint je cjelovito sigurnosno rješenje za izgrađeno za zaštitu računala. Učinkovito sprječava prijetnje kao što su ucjenjivački softver (malware, ransomware) te phishing napade s ciljem krađe identiteta ili instalacije zlonamjernog softvera bez vašeg znanja.

Tri ključne funkcionalnosti Harmony Endpointa pružaju potpunu zaštitu za neposredne prijetnje tako da:

1. Blokiraju zlonamjerni softver koji dolazi iz web preglednika ili privitaka e-pošte, bez utjecaja na produktivnost korisnika. Svaka datoteka preuzeta od strane korisnika putem web-preglednika šalje se u Check Point Sandboxing cloud na tzv. Threat Emulation koji provjerava sadrži li zlonamjerni softver.

Datoteke se također mogu sanirati pomoću postupka ekstrakcije prijetnje (tehnologija provjere aktivnog sadržaja unutar datoteke ili dokumenta te rekonstrukcije sadržaja dokumenta u datoteci za isporuku na siguran i očišćen sadržaj).

2. Osigurava zaštitu od izvođenja od ransomwarea, zlonamjernog softvera i file-less napada (bez skidanja datoteka), uz trenutačnu i potpunu sanaciju, čak i u izvanmrežnom načinu rada.

Nakon što su anomalija ili zlonamjerno ponašanje otkriveni, endpoint Behavioral zaštita blokira i sanira cijeli lanac napada bez ostavljanja zlonamjernih ostataka. Anti-Ransomware identificira ransomware ponašanja kao što je zlonamjerna enkripcija datoteka ili pokušaj kompromitacije sigurnosne kopije OS-a te na siguran način vrši povrat datoteka šifrirane ucjenjivačkim softverom. Harmony End Point  koristi jedinstveni štićeni i ograđeni prostor lokalno na računalu koji je samo dostupan CheckPoint procesima - u slučaju da zlonamjerni softver pokuša izvršiti brisanje „shadow“ kopije, uređaj neće izgubiti nikakve podatke.

3. Zaštita od krađe identiteta (eng. Phishing Protection ) - spriječite krađu korisničkih pristupnih podataka pomoću tehnologije zero-phishing® koja identificira i blokira korištenje web stranica za krađu identiteta u stvarnom vremenu. Web stranice se pregledavaju i ako se utvrdi da su zlonamjerne, korisniku je blokirano unošenje pristupnih podataka. Rješenje čak štiti i od prethodno nepoznate web stranice prilikom upotrebe korporativnih pristupnih podataka.

Ingram Micro preporučuje Check Point Harmony Endpoint rješenje s kojim vaša organizacija dobiva svu potrebnu zaštitu u vidu jednog, učinkovitog i isplativog rješenja. Za sve dodatne informacije javite se u bilo kojem trenutku na e-mail checkpoint-croatia (at) ingrammicro.com.

Još iz kategorije

Kako uz rad s udaljenih lokacija očuvati korporativnu kulturu i timski duh

Kako uz rad s udaljenih lokacija očuvati korporativnu kulturu i timski duh

28.07.2021.

Mjesto rada više nije samo ured. Vjerojatno više nikad ni neće biti. Radite li vi od doma ili ste se vratili u poslovne prostore? Ili kombinirate? Bez obzira na odgovor, prisutni su mnogi poslovni izazovi koji su posljedica lockdowna i novih modela rada.

Potrošnja na rješenja za digitalnu provjeru identiteta u oštrom porastu

Potrošnja na rješenja za digitalnu provjeru identiteta u oštrom porastu

25.07.2021.

Potrošnja na digitalnu provjeru ili verifikaciju identiteta od strane biznisa u 2026. će stići do 16,7 milijardi američkih dolara, što je rast od 77 posto u odnosu na 9,4 milijarde dolara iz ove godine. Nadalje, Juniper Research navodi da će do toga doći zbog povećanog broja korisnika, pristiglog tijekom pandemije koronavirusa.

Strateško promišljanje digitalnih proizvoda sve se više traži

Strateško promišljanje digitalnih proizvoda sve se više traži

20.07.2021.

Trend ubrzane digitalizacije postojao je i ranije, ali ga je pandemija ubrzala do neslućenih razina, a to znači i da će rasti potreba za rješenjima prilagođenima korisnicima, ističe za ICTbusiness.info Davor Čuljak, partner u konzultantskom i dizajn studiju Resonate.