PROMJENE U POSLOVANJU

Velika prilika za nastavak digitalne transformacije

Velika prilika za nastavak digitalne transformacije
Irena Domjanović, suosnivačica Agilcona u Hrvatsko
Goran Matošević / Tomich Productions

Agilcon ima tri entiteta, poslujemo u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a naravno to znači i da je poslovanje u svakoj od tih zemalja drugačije, pojašnjava za ICTbusiness.info suosnivačica Agilcona u Hrvatskoj Irena Domjanović.

Prema njezinim riječima sve to ovisi o zrelosti tržišta, a u Sloveniji se posluje već 14 godina i zbog toga se lako može reći kako je riječ o vrlo zrelom tržištu gdje su Agilcon, ali i Salesforce s kojim radimo vrlo poznati.

U Hrvatskoj je situacija drugačija jer ovdje poslujemo svega nekoliko godina, dok je u Srbiji tržište tek u razvoju i tamo smo tvrtku otvorili tek nedavno i mogu reći da se oba tržišta jako dobro razvijaju. Glavni fokus su tržišta Hrvatske i Srbije, ali ona ističe kako će i dalje rasti u regiji te nakon Srbije, dodatni fokus se stavlja i na područje Crne Gore i Makedonije.

Ono što je na tržištu vidljivo je potreba daljnje digitalne transformacije poslovanja i tu je Salesforce sa svojim rješenjima iznimno jak i to u segmentima prodaje, marketinške automatizacije ali i područja  ljudskih resursa. Prema riječima Irene Domjanović top tvrtkama u Hrvatskoj daje veliku priliku za daljnju digitalnu transformaciju i rast i automatizaciju poslovanja.

Podsjetimo, Agilcon u 2022., u odnosu na 2021. zabilježio rast prihoda od 20 posto, kao i broj zaposlenih. Kao i prethodnih godina, najveći broj projekata odradili su, ističe Irena Domjanović na području CRM-a i HRM-a te prošli brojku od 30 tisuća korisnika Gecko aplikacije koja je ove godine najbolje ocijenjena HR aplikacija na Salesforce AppStoreu.