SPONZORIRANO

Stručnjaci za sigurnost u cloudu među najtraženijima na području kibernetičke sigurnosti

Stručnjaci za sigurnost u cloudu među najtraženijima na području kibernetičke sigurnosti

Globalna radna snaga na području kibernetičke sigurnosti dosegnula je rekordne razine, a potražnja za vještinama u području kibernetičke sigurnosti i dalje daleko nadmašuje ponudu dostupnih stručnjaka. Pritom je sigurnost u cloudu jedno od tri ključna područja u kojima nedostaje najviše stručnjaka. Dio je ovo naglasaka iz prošlogodišnjeg izvješća Cybersecurity Workforce Study koje je objavila ISC2, svjetski priznata neprofitna organizacija za stručnjake za kibernetičku sigurnost. Stručnjaci za sigurnost u cloudu sve su traženiji i u Hrvatskoj gdje je prošle godine, prema podacima Eurostata, 45 posto poduzetnika koristilo cloud, dok ih je u 2021. bilo nešto manje od 40 posto.

Stoga su edukacije namijenjene stjecanju ili usavršavanju vještina i znanja u ovom području, najbolji odgovor na potrebe tržišta. Jedna od takvih je i specijalistički trening „Osnove cloud sigurnosti“ koji će održavati 5. i 6. ožujka u Span Centru kibernetičke sigurnosti. Polaznici će ondje dobiti sveobuhvatna znanja o različitim aspektima kibernetičke sigurnosti u cloud okružju i to u sklopu tri ključne teme – Koncept javnoga clouda, Osnove sigurnosti u cloudu i Prikaz sigurnosnih rješenja u cloudu.

Najbolje svjetske prakse na jednome mjestu

„Trening će polaznicima pomoći da bolje razumiju koncepte cloud računalstva, kao i temeljnih sigurnosnih načela koja treba slijediti kako bi moderna cloud računalna infrastruktura bila sigurna. Trening je podijeljen na teorijski i praktični dio u sklopu kojega ćemo prolaziti primjere korištenja različitih sigurnosnih rješenja za zaštitu clouda.“, pojašnjava Marinko Žagar, jedan od predavača na treningu koji inače radi kao Cyber Security Training Expert u Span Centru kibernetičke sigurnosti gdje je usmjeren na pripremu novih treninga te usavršavanje i osposobljavanje specijalista u području kibernetičke sigurnosti. Uz Marinka Žagara predavači na treningu bit će i Vedran Benić, koji u Spanu radi kao viši konzultant za informacijsku sigurnost te je trenutno fokusiran na pripremu implementacije Direktive NIS 2 među subjektima na hrvatskom tržištu, te Jakov Bingula, inženjer za sigurnost u cloudu.

Na trening „Osnove cloud sigurnosti“ mogu se prijaviti IT menadžeri, CISO, IT arhitekti, sistemski administratori, sistemski inženjeri, cloud specijalisti, kao i svi oni koji imaju interes za ulazak u područje cloud sigurnosti, a prijave traju do 1. ožujka na linku.