Repsly uz Poslovnu inteligenciju dodao nove funkcionalnosti

Repsly uz Poslovnu inteligenciju dodao nove funkcionalnosti

Moderno poslovanje bazira se na podacima, velikim podacima. Podaci sami po sebi nisu dovoljni, oni su nafta 21. stoljeća. Budućnost je analitika tih podataka, iako bi netko rekao da se to događa odavno. E pa baš nije tako. I Repsly se odlučio ugraditi analitiku u svoje rješenje za korisnike kako bi im dao novu vrijednost za poslovanje. Upravo o tome smo razgovarali s suosnivačem Repsly Markom Linkeom.

Kako se dogodila s Poslovnom inteligencijom? Što je bio glavni razlog?

Repsly je oduvijek bio jednostavan alat za mobilne timove, s naglaskom na upravljanje i izvršavanje. U novije vrijeme, kako bismo poboljšali naše usluge većim kupcima, preusmjerili smo fokus s upravljanja aktivnostima na strateško planiranje i izvršavanje koji je više vođen podacima. To je zahtijevalo znatno bolje mogućnosti izvješćivanja. Imali smo sjajnu priliku da ovo predstavimo na najvećoj godišnjoj izložbi prirodne hrane na istočnoj obali, tako da smo morali brzo krenuti.

Kao partnera smo odabrali vanjsku platformu za analizu. Budući da nismo imali iskustva u takvim projektima i da smo morali brzo raditi, isporučivati ​​u iteracijama i brzo učiti o obje platforme, nismo si mogli priuštiti pogreške. Tako smo tražili iskustvo izvan Repslyja.

Kontaktirao sam Dražena Oreščanina jedno rano ujutro i odmah dobio odgovor. Njegova Poslovna inteligencija ima dugogodišnje iskustvo, pa smo s njima, a posebno s Draženom u timu, bili sigurni da ćemo uspjeti.

Zašto je "napredna analitika, izvještavanje" značajna za Repsly?

Za Repsly, sve se radi o podacima. Naši su kupci uglavnom u maloprodaji, rukovanje CPG brandovima i obavljanje terenske trgovine i marketinga. Da bi bili izvrsni u izvršavanju, oni moraju planirati svoje akcije, pratiti izvršenje i prikupljati uvide s terena. Pružamo im 360 pogled na operacije na terenu rukovanjem podacima o svojim aktivnostima, promatranjem na terenu i prodajnim rezultatima svojih proizvoda u svakom pojedinom dućanu. Pomoću napredne analitike naši klijenti mogu dobiti jasan uvid u svoje poslovanje i klijente te lako povezati svoje aktivnosti s prodajnim rezultatima.

Jesu li Repsly i Poslovna inteligencija konkurenti, ili nešto drugo?

Ne. Mi smo dvije tvrtke koje rade za potpuno različite klijente, pa čak i koriste prilično različite tehnologije.

Koji su rezultati ove suradnje?

Proizvod smo isporučili za 2, 3 mjeseca i imali smo veliki uspjeh u rujnu 2018. godine. U proizvodnju smo ušli u studenom i već smo zatvorili nekoliko vrlo lijepih velikih poslova s ​​multinacionalnim tvrtkama.

S ovom suradnjom, je li sigurno reći da ste više usklađeni s konkurentima?

Neki od naših konkurenata su se od samog početka usredotočili na opsluživanje velikih kupaca s poslovnim značajkama svojih rješenja baziranih na analitici podataka. Krenuli smo u drugom smjeru, počevši s jasnoćom i učinkovitošću, stvarajući lijep proizvod koji je jednostavan za korištenje i super brz. S najnovijim dodacima isporučujemo značajke koje su potrebna velikim poduzećima, a osjećamo se u prednosti, ispred naših konkurenata.

Spomenuli ste da se ta suradnja dogodila u vrlo kratkom vremenu i vrlo brzo donijela sjajne rezultate, da li se to često događa?

Prošlo je oko 3 mjeseca od početka razvoja do prvih beta kupaca. To je uključivalo poslovnu logiku, odabir mogućnosti i puno tehničkog rada. Kao što smo već spomenuli, nemam prethodnog iskustva, tako da ne mogu reći je li to iznimno brzo. Ali rečeno mi je da je za brzinu isporuke najvažnija jasnoća naše vizije i jasan pristup.

Ako ta suradnja ima smislenu poruku, što bi ta poruka bila u vašim riječima?

Osim klasičnih, ali važnih lekcija iz suradnje i s klijentima u fokusu, rekao bih, još jedan kliše, da je glavna tema projekta "dostaviti u komadima, što je prije moguće". Šaljemo nepotpune dijelove i skupljamo ih u tijeku rada. Neki dijelovi projekta već su izgledali urađeni, dok drugi nisu bili ni pravilno analizirani. Povratne informacije pomogle su nam da se brzo prilagodimo i uvjerile nas da gradimo pravu stvar. Potrebna vam je jasna vizija krajnjih ciljeva i snažan fokus na trenutne zadatke kako biste uspjeli i ne krenuli u stranu tijekom projekta

Biste li preporučili ovu vrstu poslovanja drugim hrvatskim startupima?

Suradnja može umnožiti pojedinačne kvalitete, pa je važno razmišljati o tome u čemu smo najbolji i tko je najbolji u svim drugim područjima. Naš cilj nije bio da sami isporučimo proizvod, već da naši kupci dobiju najbolje rješenje, bez obzira na to tko je dao mozak i mišiće.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.