Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa "Power of Data Spring 2020 Regional", a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.

Pva prezentacija o primjeni umjetne inteligencije u radu s rukom pisanim tekstom pojasnit će dva potpodručja umjetne inteligencije - vizualno prepoznavanje i obradu prirodnog jezika. Na problemu iz prakse imat ćete priliku vidjet kako je tvrtka Megatrend iskoristila vizualno prepoznavanje da bi se dobio transkript iz rukom pisanog teksta, te što je sve moguće napraviti s takvim tekstom koristeći pristupe obrade prirodnog jezika, pojašnjavaju iz kompanije i dodaju da na kraju prezentacije prikazana će biti i ideja cjelokupnog rješenja za navedeni problem, koja sadrži tehnologije vizualnog prepoznavanja teksta, strojnog prevođenja teksta s jednog jezika na drugi te automatiziranu analizu sentimenta iz prevedenog teksta.

Drugi webinar je 9 srpnja pod nazivom Visualizations by IBCS Standard – Application and Advantages of Standardized Data Presentation gdje će se moći saznati više o internacionalnom poslovnom komunikacijskom standardu koji je set smjernica za izradu izvještaja, vizualizacija i poslovnih aplikacija. Svrha uvođenja standarda je unificiranje prezentacije poslovnih podataka u cijeloj kompaniji kako bi se svim zaposlenima jasno komunicirala poruka koju sadrže, pritom dajući im jednostavan i profesionalan izgled.

Kako svojim klijentima pomogli u implementaciji standarda, u Megatrend poslovnim rješenjima započeli su izradu seta prilagođenih vizualizacija, koristeći IBM Cognos Analytics platformu, kojima je zadatak brzo i jednostavno prilagoditi setove podataka internacionalnom poslovnom komunikacijskom standardu, a više o tome, ispričat će konzultant za poslovna rješenja, Ivan Šemeš, pojašnjavaju iz Megatrenda.


Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.