Nova prilika za edukaciju u organizaciji Megatrenda

Nova prilika za edukaciju u organizaciji Megatrenda

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

U nastavku eventa "Power of Data Spring 2020 Regional", Megatrend je za utorak i četvrtak pripremio dva webinara. Covid-19 je javnost upoznao s praksom redovitog praćenja i analize podataka. Živjeli smo svaki dan s izvještajima stožera te pratili promjene u brojevima oboljelih, izliječenih, umrlih... Razni alati su se koristili u proteklom razdoblju u tu svrhu.

Na primjeru analize i vizualizacije podataka o oboljelima od Covid-19 imate priliku vidjeti nove alate za pohranu i brzu obradu podataka te analizu i vizualizaciju, te kako podatke prikazati tako da pružaju kvalitetnu informaciju.

Rezultat povezivanja Exasol, in-memory baze podataka, s Yellowfin analitičkim alatom, upoznajte na sljedećim webinarima, pojašnjavaju iz Megatrenda.

30.6.2020. -  14 h -Cocktail Python, Exasol, Yellowfin (45 min)
Registracijski link: https://zoom.us/webinar/register/1815913706085/WN_ccr9-7O2QzyCIC4vUG8D_Q

2.7.2020. - 14 h - Extracting useful information from huge amounts of data with Exasol and Yellowfin (60 min) Registracijski link: https://zoom.us/webinar/register/1815913706085/WN_Yrar7NwSQMaawRt4Sk7bTQ

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.