Monri WebPay siguran sustav online plaćanja

Monri WebPay siguran sustav online plaćanja

Foto: DepositPhotos

Hrvatska IT tvrtka Monri, kao dio Payten grupe na tržištu nudi svoje rješenje Monri WebPay, a riječ je o sustavu sigurnog plaćanja putem interneta koji je dostupan u Hrvatskoj i regiji koji omogućuje online dućanima, ali i developerima jednostavnost korištenja i implementacije rješenja.

U krizi se pokazalo koliko je važno ponuditi jedinstveno i sveobuhvatno rješenje za plaćanje bilo da je riječ o fizičkim ili online dućanima. Stoga je najvažnija odlika ovog rješenja da omogućuje omnichannel plaćanja odnosno kombinaciju rješenja na fizičkom prodajnom mjestu i korištenje u online dućanu čime se povećava optimizacija poslovanja tvrtki koje bave prodajom. Rješenje nudi i više vrsta formulara za plaćanje koje svaki korisnik može prilagoditi svojim specifičnostima. Riječ je o tehnologiji i usluzi koja stoji rame uz rame sličnim svjetskim sustavima internetskog plaćanja kao što su PayPal ili Google Checkout, a jeftinija je od nekih već postojećih domaćih rješenja, koja sporije prate razvoj novih tehnologija.

Brojke s tržišta govore tome u prilogu, prema analizi Statiste prošle godine je ukupno u segmentu online plaćanja dosegnuto 2,8 trilijuna dolara, dok je istovremeno uz mobilna plaćanja putem POS uređaja, NFC tehnologije ili na neki drugi način na fizičkom prodajnom mjestu potrošeno 1,07 trilijuna dolara. Njihovi su analitičari procijenili da će u narednih pet godina točnije do 2024. godine uz prosječni rast od 16,5 posto godišnje ukupna vrijednost obaju segmenta s 3,86 trilijuna dolara u 2019. godini dosegnuti čak 8,27 trilijuna dolara.

Pritom se ove godine očekuje da će u segmentu mobilnih plaćanja na fizičkom prodajnom mjestu biti dosegnuto čak 1,48 trilijuna dolara uz rast od 38,7 posto samo ove godine. Istovremeno online plaćanja porast će 4,83 posto na 2,79 trilijuna dolara.

Samo u pet godina uz već spomenuti godišnji rast od 16,5 posto dosegnut će se ukupno u cijelom svijetu čak 8,3 trilijuna dolara, dok će oba segmenta odnosno online plaćanja i mobilna plaćanja na prodajnom mjestu biti ista po vrijednosti. Internetska plaćanja dosegnut će 4,15 trilijuna dolara, dok će mobilna plaćanja dosegnuti 4,11 trilijuna dolara u cijelom svijetu.

“Tržište paymenta jedan je od najdinamičnijih segmenata u poslovanju. mCommerce predstavlja idući korak u evoluciji plaćanja i sasvim je sigurno da će u skorom periodu prevladati fizičku i eCommerce kupovinu. Vaši kupci svuda su oko nas i očekuju da im proizvodi uvijek budu dostupni, a plaćanja jednostavna uz maksimalnu sigurnost u tom procesu“, ističe direktor Monri Grupe Damir Čaušević.

Ovo rješenje omogućuje potpuno zaštićena online plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica, izravno s tekućeg računa za bilo koju uslugu koju koristite, počevši od plaćanja režija do kupovine u raznim internetskim trgovinama. Tu vrstu plaćanja u Hrvatskoj danas koristi 35 posto kupaca, a u Europskoj uniji i Sjedinjenim državama i puno više.

Monri WebPay se primjenjuje jednako učinkovito u velikim online dućanima, kao što su Mall.hr i Studenac te online kladionice, pa sve do mini online shopova u kojima se prodaje sve, od suvenira izrađenih u kućnoj radinosti, preko povrća i voća iz domaćih OPG-ova, do knjiga, kozmetike i svega drugoga. Gledano iz tehnološke perspektive, Monri WebPay je rješenje koje se brzo i jednostavno može instalirati, u konfiguraciji koja se lako prilagođava veličini poslovanja tvrtke.

„Tvrtka Monri budnim okom prati puls tržišta i trudi se osigurati najkvalitetniju uslugu i podršku za svoje klijente. Smjer u kojem ide je ostati customer centric tvrtka, učiniti plaćanje stress-free iskustvom, zadržati maksimalan fokus na sigurnosti plaćanja te zadržati princip društveno odgovorne tvrtke, koja podržava udruženja i fondacije koje se bave dobrotvornim radom“, ističe Čaušević.

Kako bi svima omogućili dodatnu jednostavnost Monri WebPay ima funkciju plaćanja jednim klikom, koja se može ponuditi kupcima koji kod vas često kupuju - tako što čuva podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici pa se oni ne moraju ponovno upisivati. Tu je i funkcija PayByLink, koja online trgovini omogućuje slanje ponuda porukama e-pošte, ili kroz mobilne aplikacije (kao što su, primjerice, Whatsapp ili Viber), čime se u potpunosti izbjegava komunikacija na samom webshopu, što može biti iznimno važno malim internetskim trgovinama.

Sigurnost plaćanja danas se pokazala kao iznimno važna. Monri WebPay ima i funkciju SecureVault, koja u stvarnom vremenu izvještava o potencijalnim nesigurnim transakcijama - što je važno online trgovinama koje imaju velik dnevni promet. Tu je i Mobile SDK - alat koji će biti važan svima koji računaju na kupce koji kupuju putem svojih pametnih mobitela.

Još iz kategorije

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

23.06.2021.

Domaća IT i konzultantska scena bogatija je za novog člana tvrtka LeverUP Consulting, s uredima u Zagrebu i Talinu o čemu smo razgovarali s direktoricom Dariom Kulikovom koja ističe kako su specijalizirani za implementaciju, nadogradnju i održavanje CRM sustava te da su certificirani partner američke tvrtke Salesforce.

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

17.06.2021.

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije - jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

17.06.2021.

Nakon što je Comping preuzeo dio poslovanja Megatrenda razgovarali smo s predsjednikom Uprave Alojzijem Jukićem koji ističe kako je to s jedne strane to je širenje portfelja naših usluga i proizvoda, ali i direktno ubrzavanje poslovanja.