Mobilno programiranje – bez programiranja!

Mobilno programiranje – bez programiranja!

Foto: Fotolia

Programiranje za Android i iOS platforme nikada nije bilo lakše - barem ako je vjerovati tvrtki AppMachine, proizvođaču istoimenog softverskog rješenja za brzi razvoj mobilnih aplikacija.

Softverski alat kojeg je tvrtka predstavila na Mobile World Congress sajmu u Barceloni tako omogućuje svima da bez znanja programiranja i uz minimalno ulaganje truda, novca i vremena izrade naprednu Android ili iOS aplikaciju o kakvoj su oduvijek sanjali.

Tajna je u korištenju jednostavnog procesa koji u tri koraka dolazi do rezultata: u prvoj, tzv. "dizajn" fazi korisnici definiraju funkcionalnosti i izgled same aplikacije. To se može raditi na klasičan programerski način, izravno i "ručno", no svi oni kojima se ne da trošiti vrijeme na linije koda mogu izabrati odgovarajuće komponente iz ponude predefiniranih funkcionalnosti, dok dizajn aplikacije (dakle korisničko sučelje i principe interakcije) mogu znatno ubrzati izborom iz preko dvadeset predložaka za najčešće vrste programa na mobilnim platformama – primjerice aplikacije za vijesti i proizvode, aplikacije za lokacijske usluge i društvene medije te multimedijske programe za upravljanje slikama, odnosno video zapisima.

Druga mogućnost koju nudi AppMachine sustav jest jednostavno testiranje aplikacije na fizičkom mobilnom telefonu. Na taj se način može pogledati kako aplikacija izgleda i radi čak i u trenutku dok još nije u potpunosti zgotovljena. Sustav kao treću funkcionalnost uključuje mogućnost jednostavne objave izrađenih aplikacija na Google Play Store i Apple App Store internetskim dućanima za mobilne aplikacije.

AppMachine se trenutačno nalazi u testnoj fazi, a koja će prema najavama trajati sve do svibnja ove godine. Nakon toga će se korisnici moći odlučiti na jednu od tri inačice (Gorgeous, Designer i Developer), a koje uz različitu cijenu krase i različite mogućnosti. Tako će osnovna Gorgeous inačica stajati 399 eura i omogućavati temeljni rad s platformom.

Designer inačica će biti nešto skuplja (699 eura), a uz sve funkcionalnosti koje ima i temeljna aplikacija korisnicima će omogućiti znatno veću razinu kontrole nad grafičkim elementima programa (npr. izgled gumba i izbornika).

AppMachine se još uvijek nije izjasnio vezano uz cijenu trenutačno najjače Developer inačice programa, a koja uz funkcionalnosti Designer varijante donosi i mogućnost korištenja podataka iz vlastitih baza.

Još iz kategorije

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

04.08.2022.

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju će uskoro biti bespovratna sredstva za unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalnu transformaciju, digitalni marketing, razvoj kibernetičke otpornosti te razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

03.08.2022.

Porsche eBike Performance sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja.