McDonald's će koristiti umjetnu inteligenciju za automatsku prilagodbu drive-thru menija

McDonald's će koristiti umjetnu inteligenciju za automatsku prilagodbu drive-thru menija

Foto: DepositPhotos

McDonald's će u bliskoj budućnosti koristiti umjetnu inteligenciju kako bi poboljšao “drive-thru” sustav koji ima, tako da poboljša prodaju proizvoda te se zbog takve strategije odlučio potrošiti 300 milijuna američkih dolara. Naime, američka kompanija kupila je za toliko novca startup Dynamic Yield i uvjerena je da s njime dobiva jedan snažan vjetar u leđa.

Jer, prema viđenom kroz testove u nekoliko svojih restorana prošle godine, bilježe se pozitivni rezultati pa će kroz naredna tri mjeseca mogućnosti novih prilagođenih jelovnika biti moguća na više od tisuću lokacija, a vrlo brzo nakon toga obuhvatit će se svih 14 tisuća restorana u Sjedinjenim Američkim Državama pa krenuti širiti u ostatak svijeta.

Ono što McDonald's dobiva jest strojno učenje unutar umjetne inteligencije koju nudi Dynamic Yield, koje prikuplja podatke o vremenskoj prognozi, periodu u danu, lokalnim događajima, prometu, obližnjim prometnicama, zabilježenoj povijesti prodaje proizvoda, popularnim proizvodima i čak onome što pojedinac koji koristi McDonald's aplikaciju naručuje... Uz sve te podatke korisniku se pred očima pojavljuje zaslon s posebnim jelovnikom, koji sugerira što naručiti.

Primjerice, ako je vruće, nudi se u prvom redu nešto osvježavajuće i hladno, kao sokovi ili sladoledi. Ako je jutro, kava i proizvodi vezani uz doručak bit će u prvom planu. Ako je petak, u katoličkim područjima proizvodi od ribe bit će u prvom planu, kao što će se na sličan način jelovnik "ponašati" i u slučaju drugih blagdana, praznika i slično...

Osim uvrštavanja umjetne inteligencije u "drive-thru", McDonald's planira isto sa svojom aplikacijom i "kioscima" za samostalno naručivanje proizvoda.

Također, ono što je zanimljivo, Dynamic Yield nastavit će poslovati kao neovisna kompanija, što znači da nastavlja rad s klijentima kao Ikea, Sephora i Urban Outfitters.

Još iz kategorije

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.