McDonald's će koristiti umjetnu inteligenciju za automatsku prilagodbu drive-thru menija

McDonald's će koristiti umjetnu inteligenciju za automatsku prilagodbu drive-thru menija

Foto: DepositPhotos

McDonald's će u bliskoj budućnosti koristiti umjetnu inteligenciju kako bi poboljšao “drive-thru” sustav koji ima, tako da poboljša prodaju proizvoda te se zbog takve strategije odlučio potrošiti 300 milijuna američkih dolara. Naime, američka kompanija kupila je za toliko novca startup Dynamic Yield i uvjerena je da s njime dobiva jedan snažan vjetar u leđa.

Jer, prema viđenom kroz testove u nekoliko svojih restorana prošle godine, bilježe se pozitivni rezultati pa će kroz naredna tri mjeseca mogućnosti novih prilagođenih jelovnika biti moguća na više od tisuću lokacija, a vrlo brzo nakon toga obuhvatit će se svih 14 tisuća restorana u Sjedinjenim Američkim Državama pa krenuti širiti u ostatak svijeta.

Ono što McDonald's dobiva jest strojno učenje unutar umjetne inteligencije koju nudi Dynamic Yield, koje prikuplja podatke o vremenskoj prognozi, periodu u danu, lokalnim događajima, prometu, obližnjim prometnicama, zabilježenoj povijesti prodaje proizvoda, popularnim proizvodima i čak onome što pojedinac koji koristi McDonald's aplikaciju naručuje... Uz sve te podatke korisniku se pred očima pojavljuje zaslon s posebnim jelovnikom, koji sugerira što naručiti.

Primjerice, ako je vruće, nudi se u prvom redu nešto osvježavajuće i hladno, kao sokovi ili sladoledi. Ako je jutro, kava i proizvodi vezani uz doručak bit će u prvom planu. Ako je petak, u katoličkim područjima proizvodi od ribe bit će u prvom planu, kao što će se na sličan način jelovnik "ponašati" i u slučaju drugih blagdana, praznika i slično...

Osim uvrštavanja umjetne inteligencije u "drive-thru", McDonald's planira isto sa svojom aplikacijom i "kioscima" za samostalno naručivanje proizvoda.

Također, ono što je zanimljivo, Dynamic Yield nastavit će poslovati kao neovisna kompanija, što znači da nastavlja rad s klijentima kao Ikea, Sephora i Urban Outfitters.

Još iz kategorije

Pogreške i neuspjesi sastavni su dio puta prema uspjehu

Pogreške i neuspjesi sastavni su dio puta prema uspjehu

14.09.2019. komentiraj

Na šestom izdanju sada već tradicionalne Dev Days konferencije koju organizira kompanija Infobip, pod glavnim motom „Tomorrow's Tech – Today's Business“ pred gotovo petsto developera održana je panel diskusija „Learning from failure and sharing experience with the community“. U hotelu Well u Termama Tuhelj za istim su se stolom tako okupila neka od vodećih imena hrvatske IT zajednice, a svojim su primjerima otkrili kako su vlastite poslovne pogreške i neuspjehe preusmjerili u stvaranje vrijednosti i konačni uspjeh te se složili kako su pogreške i neuspjeh sastavni dio puta prema uspjehu.

Veritasov Enterprise Data Services Platform pruža podršku za VMware u hibridnim IT okruženjima neovisno o oblaku koji se koristi

Veritasov Enterprise Data Services Platform pruža podršku za VMware u hibridnim IT okruženjima neovisno o oblaku koji se koristi

13.09.2019. komentiraj

Veritas Technologies je objavio dostupnost svoje platforme Enterprise Data Service Platform za okruženja u VMwareu koja se nalaze u samim tvrtkama ili u nekom od većih oblaka, uključujući Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure i Google Cloud.

Umjetna inteligencija već je sastavni dio svakodnevice

Umjetna inteligencija već je sastavni dio svakodnevice

13.09.2019. komentiraj

Comping je održao tradicionalno događanje „Comping Back to Work“ koje je ove godine doživjelo svoje peto izdanje, a konferencija je okupila brojne domaće i strane stručnjake koji su raspravljali o uvijek kontroverznoj temi – umjetnoj inteligenciji.