Infocumulus se okreće multicloud rješenjima

Infocumulus se okreće multicloud rješenjima

Domaća IT tvrtka Infocumulus, koju je Span akvizirao u cijelosti 2017. godine, sada se okreće novom segmentu poslovanja rješenjima u oblaku, odnosno kako ističe za ICTbusiness.info direktorica tvrtke Mihaela Trbojević. Prema njezinim riječima dugo se bave cloud rješenjima, ali sada je cilj pojačati širenje na savjetovanja korisnika i izradu njihovih tehnoloških i poslovnih  IT strategija na multicloud okruženje.

Pružat ćemo usluge izrade Multicloud strategija koje će uključivati tri najveća Cloud Public Providera( AWS, Azure i Google) kao i Hyperconverged infrastrukturna rješenja, pojašnjava Mihaela Trbojević.

Infocumulus se mijenja i okreće cloud based rješenjima. Koliko je trajala promjena i što ona konkretno uključuje?

Infocumulus je od samog osnivanja bio konzultantska tvrtka usmjerena na business stranu IT-a i već se dugo bavi cloud rješenjima. Novost je širenje na savjetovanja korisnika i izradu njihovih tehnoloških i poslovnih IT strategija na multicloud okruženje te aktivna primjena adoption frameworka kako bi se implementirane tehnologije i koristile u svom punom potencijalu od strane krajnjih korisnika i samih zaposlenika.

Koje usluge će nudi Infocumulus na tržištu? O kojim je cloud rješenjima riječ i kojim cloud platformama?

Infocumulus će nuditi dva vrlo povezana cloud rješenja: MultiCloud strategije i management te Adoption usluge. Pružat ćemo usluge izrade Multicloud strategija koje će uključivati tri najveća Cloud Public Providera( AWS, Azure i Google) kao i Hyperconverged infrastrukturna rješenja. Usmjeravat ćemo korisnike kako iskoristiti najbolje od svake cloud platforme, koja platforma je najiskoristivija za pojedini workload, aplikaciju ili servis. Isto tako savjetovati ćemo korisnike kako nadzirati svoje cloud okruženje i držati korak sa izazovima kao optimizacija troškova, sigurnost u multicloud okruženju, automatizacija te jedinstven pogled na cjelokupni IT sustav u oblaku. Adoption and change management usluge su usmjerene na to da se implementirana tehnologije koristi u punom potencijalu i scenarijima koji korisnicima pružaju veću produktivnost i lakše usvajanje promjena u načinu rada uvođenjem novih alata.

Hoće li Infocumulus nastaviti i s rješenjima koje je radio prije svega u sgementima consultinmga koje je radio?

Da, Infocumulus će i dalje biti usmjeren na poslovnu stranu IT-a kroz consulting i sličan odnos sa svojim korisnicima na kojima je i do sada temeljio svoje poslovanje.

U kojem se smjeru očekuje razvoj cloud based rješenja? Što korisnici u Hrvatskoj i regiji, EU najčešće traže?

Korisnici, kako u Hrvatskoj pa tako i u regiji, danas traže najbolje tehnologije koje mogu popratiti njihov razvoj, brzi „go to market“, agilnost, skalabilnost i garantiranu sigurnost njihovog IT okruženja. Žele izbjeći vendor lock-in i žele imati potpunu kontrolu nad svojim troškovima i resursima. Sve to im može omogućiti multicloud okruženje koje je dizajnirano sukladno njihovim tehnološkim i poslovnim potrebama te pouzdan partner koji može pratiti njihov rast i promjene.

Na kojim tržištima Span planira s Infocumulusom raditi rješenja i usluge bazirane na cloudu?

Kako je Infocumulus dio Span grupe koja ima korisnike po cijelom svijetu plan je ne ograničavati se na određena tržišta, fokusiranost je na enterprise korisnike koji započinju ili su već započeli svoje multicloud putovanje te im je potrebna pomoć u planiranju i managementu svoje IT Cloud okoline.

Još iz kategorije

Vaše poslovanje je sigurno, a rad od kuće nikad nije bio jednostavniji

Vaše poslovanje je sigurno, a rad od kuće nikad nije bio jednostavniji

13.01.2021. komentiraj

Promjene u uvjetima poslovanja, poput rada od kuće, postavljaju nove, dosad neviđene izazove za tvrtke i organizacije. Iako se u posljednje vrijeme poslovni svijet naizgled uvelike preselio na online platforme, istraživana pokazuju da čak 98% ispitanika nailazi na poteškoće prilikom korištenja usluga i alata za remote način rada (Global WorkForce Survey 2020). Jednako tako, pokazalo se da napredna, inteligentna user friendly rješenja za poslovanje mogu pospješiti poslovanje i unaprijediti suradnju s partnerima i klijentima.

Lenovo odličan u Hrvatskoj u 2020., velika očekivanja i ove godine

Lenovo odličan u Hrvatskoj u 2020., velika očekivanja i ove godine

11.01.2021. komentiraj

Lenovo je u Hrvatskoj došao do prve pozicije na PC tržištu, a za ovu godinu očekuje nastavak pozitivnih trendova koje smo imali u 2020. godini, za ICTbusiness.info ističe regionalni direktor Lenova za ovu regiju Ivan Božev.

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

10.01.2021. komentiraj

Zoom je imao iznimno uspješnu 2020. i to ne čudi jer još u prosincu prošle godine broj korisnika “vrtio” mu se oko deset milijuna, a sad je na otprilike 350 milijuna. Bilo bi šteta stati na tome i ne iskoristiti mogućnosti koje su se otvorile iznenadnom popularnosti pa su u kompaniji odlučili “pojačati” usluge kroz e-mail i kalendar.