Infobip razvio chatbot za Uber baziran na umjetnoj inteligenciji

Infobip razvio chatbot za Uber baziran na umjetnoj inteligenciji

Foto: DepositPhotos

Infobip je za Uber razvio chatbot koji pokreće AI. Chatbot omogućuje korisnicima naručivanje vožnji putem WhatsAppa, stvarajući besprijekorno iskustvo rezervacije. Chatbot je izgrađen i implementiran na platformi WhatsApp for Business pomoću Infobipove platforme za izradu chatbota 'Answers'. Iskustvo WhatsApp to Ride (WA2R) sada je dostupno Uberovim vozačima diljem Delhija-NCR-a, jednog od Uberovih vodećih gradova u svijetu po količini.

Lansiranje dolazi nakon pilot-projekta u Lucknowu u prosincu prošle godine, gdje je Uber primio značajan udio zahtjeva za vožnju od novih korisnika, što pokazuje potencijalnu usklađenost proizvoda s tržištem. Prema Gartneru, do 2025. 80% organizacija korisničke službe napustit će izvorne mobilne aplikacije u korist višekanalnog slanja poruka kako bi pružile bolje korisničko iskustvo. Sada više nego ikad, umjesto da pokušavaju odvratiti korisnike od njihovih omiljenih aplikacija, tvrtke i robne marke moraju im izaći u susret tamo gdje jesu.

“Kupci se sve više udaljavaju od pristupa koji se temelji samo na aplikaciji. Umjesto toga, kupci žele komunicirati s robnim markama koristeći metodu koju preferiraju. Dakle, tvrtke moraju biti tamo gdje su njihovi klijenti i pružiti klijentu putovanje od kraja do kraja unutar kanala koje njihovi klijenti koriste. Oduševljeni smo što smo odigrali ulogu u izgradnji ovog novog rješenja WhatsApp chatbota za Uber i radujemo se što ćemo vidjeti njegov utjecaj sada i u budućnosti kako se njegovo uvođenje nastavlja. Još smo više oduševljeni što smo globalni pružatelj platforme za komunikaciju u oblaku za obje uključene kompanije – Uber i WhatsApp“, rekao je Silvio Kutić, direktor Infobipa.

„Želimo našim novim grupama potrošača olakšati putovanje Uberom što je više moguće, a da bismo to učinili, moramo ih upoznati na platformama koje im odgovaraju. Naše partnerstvo s WhatsAppom to omogućuje, dajući vozačima novi način rezerviranja vožnje putem jednostavnog, poznatog i pouzdanog kanala. Zadovoljstvo nam je što zajedno s Infobipom kreiramo značajku chatbota za potpuno novo korisničko iskustvo prilikom rezerviranja vožnje Uberom,” rekao je Abhilekh Kumar, direktor poslovnog razvoja u Uber Indiji i Južnoj Aziji.

“Nakon uspješne implementacije iskustva ‘WhatsApp za vožnju’ u Lucknowu, uzbuđeni smo što možemo proširiti WhatsAppovo partnerstvo s Uberom i pokrenuti ovu uslugu za korisnike u Delhiju NCR. Jednostavnost iskustva rezerviranja vožnje unutar WhatsApp sučelja pomogla je Uberu pridobiti nove vozače i veselimo se što ćemo ih podržati u njihovoj putanji rasta. Uber i tvrtke u svim sektorima iskorištavaju poslovnu platformu WhatsApp za izgradnju raznih skaliranih prilagođenih rješenja koja pomažu unaprijediti praktičnost za korisnike i omogućiti veći angažman korisnika. Radujemo se nastavku izgradnje partnerstava s tvrtkama kako bismo im pomogli da otključaju puteve pristupa novim skupinama publike koja svakodnevno intenzivno koristi WhatsApp,” rekao je Ravi Garg, direktor WhatsApp Partnerships za Indiju.

S više od dvije milijarde korisnika diljem svijeta i oko 400 milijuna samo u Indiji, WhatsApp je jedan od najpopularnijih svjetskih kanala za razmjenu poruka. Stoga je Uber odabrao Infobipovu platformu 'Answers' kako bi iskoristio popularnost i praktičnost WhatsAppa i poboljšao korisničko iskustvo. ‘Answers’, Infobipov pametni virtualni asistent, proces rezervacije vožnje čini automatiziranijim i bržim. Sa svojim višejezičnim mogućnostima na engleskom i hindskom, Infobipov chatbot pomaže Uberu da dodatno proširi svoj doseg.

Infobip i Uber surađuju od 2014., prvo s SMS-om, a zatim s rješenjima za maskiranje brojeva, osiguravajući zaštitu podataka o putniku i vozaču. Osim WhatsAppa, Infobipova platforma za izgradnju chatbota može se primijeniti na svim vitalnim komunikacijskim kanalima, uključujući Viber, SMS i Facebook Messenger, među ostalima. Implementacijom chatbota tvrtke mogu smanjiti operativne troškove i povećati zadovoljstvo korisnika tako što će biti dostupne 24×7.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.